≫ 

Pomerili smo Evropsko, završićete lige: Ko poništi prvenstvo ostaje bez Evrope?

UEFA je zapretila

  • 2
Žreb za Ligu šampiona Foto: AP/Tanjug

Evropska fudbalska unija (UEFA) obavestila je nacionalne saveze da, ako ne budu završena prvenstva, sledeće sezone neće imati predstavnike u Ligi šampiona i Ligi Evrope, objavio je San.

Kako se navodi, UEFA insistira da se po okončanju pandemije korona virusa na terenu završe takmičenja i dala je rok ligama do 30. jula, koji je spremna da produži i za još mesec dana.

U mnogim zemljama, posebno Italiji i Engleskoj, čuju se predlozi da se sezona poništi, mada recimo kod Italijana ima i mnogo uticajnih koji insistiraju na tome da Serija A dobije pobednika regularnim putem.

U petak su čak najavili da će Skudeto svakako dobiti vlasnika, samo je pitanje po kom modusu. Veliki je novac u igri i zbog toga između ostalog ni pritisak nije ništa manji.

Bilo kako bilo, UEFA odbija ideju poništavanja, pogotovo jer je odložen EURO zakazan za ovo leto i veruje se da će prostora za završetak liga da bude.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19.

Video: Dani u kojima korona virus nezabeleženo utiče na sport

(M.LJ / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    28. mart 2020 | 13:38

    Treba zaštiti Liverpool koji se borio kao lav, a sad bi trebalo da ostane bez titule. Pravi stav UEFA ima ovaj put.

  • Vosa

    28. mart 2020 | 17:55

    UEFA je apsolutno u pravu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA