≫ 

Podigao ih iz pepela, oboleo na klupi, pa dobio otkaz posle 14 godina

Čuveni El Maestro nije više selektor Urugvaja

  • 5
Oskar tabarez, selektor Urugvaja Oskar Tabarez Foto: Guliver/Getty Images/Julian Finney

Oni koji prate reprezentativni fudbal nemaju dilemu, Oskar Tabrez (73) je živa legenda ove igre i uz Nemca Joahima Leva sigurno jedan od najdugovečnijih selektora na svetu.

Međutim, popularni El Maestro, tvorac moderne i jake selekcije Urugvaja, susreo se sa neprijatnošću pošto je ostao bez posla. Istog onog posla koji je obavljao od 2006. godine i na kome je oboleo od retkog sindroma što je bilo vidljivo na Mundijalu u Rusiji kada je vodio tim na štakama.

Tabarez je zajedno sa još 400 zaposlenih u Fudbalskom savezu Urugvaja u petak dobio otkaz, a usled finansijske krize u jeku epidemije korona virusa.

Kako je saopšteno na sajtu ove organizacije, odluka je donesena kako bi se "zaštitila institucija i njena budućnost", a među otpuštenima su i članovi tehničkih komisija i sam selektor koji je obavljao funkciju punih 14 godina.

Od 1. aprila Fudbalski savez Urugvaja opstajaće samo bazično, a tek kada prođe kriza opet će zapošljavati nove kadrove. Hoće li tada imati ponovo mesta z čuvenoga El Maestra, ostaje da vidimo.

Jedno je sigurno, Tabarez koji je Urugvajce vodio do polufinala Svetskog prvenstva i titule na Kopa Amerika sada je na birou rada gde će dobijati određenu nadoknadu kao tehnološki višak.

Video: Novak i Jelena Đokovic donirali milion evra za nabavku respiratora za Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    28. mart 2020 | 19:42

    Samo da je selektor ostao Antic do danasnjeg dana mi bi imali mnogo boljih rezultata,mnogo boljih i talentovanih igraca bi imao na raspolaganju nego sto ih je imao tada kada samo otisli na SP,urugvaj i nemacka su to pokazali,prvi dolazili do polufinala,drugi osvojili SP...

  • Дејан Младеновић

    28. mart 2020 | 18:50

    Сјајан тренер..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA