≫ 

Samo da ovako ne bude i u Staroj Pazovi: FS Argentine ustupio svoju halu obolelima od korone

Gaučosi se spremaju za najjači udar pandemije

  • 0
kreveti u fs argentine

Foto: youtube/Telenueve

Fudbalski savez Argentine stavio se u službu borbe protiv koronavirusa koji je i u ovoj južnoameričkoj zemlji počeo da hara. Dosad je zabeleženo 18 smrtnih slučajeva od zaraze virusom COVID-19, 690 ljudi je zaraženo, a taj broj će nesumnjivo rasti narednih nedelja.

Stoga, vlada je naložila svim sektorima društva da se angažuju oko pomoći, a FS Argentine je ustupio prostor svog sportskog centra koji će nadalje služiti kao smeštaj za obolele.

Fudbalski savez je svoju futsal salu pretvorio u privremenu bolnicu, tamo je već raspoređeno više desetina kreveta i sve je spremno da se prime prvi zaraženi, ukoliko za to bude bilo potrebe.

Nije ovo ni prvi, a neće biti ni poslednji slučaj ovakvog vida pomoći sprotskih struktura državi, budući da su brojni klubovi širom sveta ustupili svoje objekte narodu, a u Brazilu je, recimo, čak osam stadiona, i to onih najvećih, pretvoreno u bolnice na otvorenom.

- Fudbal, kao svetski sport broj jedan, ima crtu solidarnosti, svestan je svoje društvene uloge. Ovo smo već radili prethodne zime, za ljude koji nemaju dom, ovde su spavali i dobijali hranu. Danas isto to radimo, i ne sumnjam da će i sve ostale instistucije i organizacije priteći upomoć u borbi sa pandemijom uz nadu da nećemo imati toliki broj smrtnih slučajeva kao u drugim zemljama - rekao je predsednik FS Argentine Klaudio Tapia.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA