≫ 

Najveće fudbalsko žarište korone: Ima 25 obolelih, slepog miša na grbu i akter je biološke bombe

Neverovatna simbolika povezuje epidemiju ozloglašenog virusa i velikana sa Mestalje

  • 3
Korona, Španija, Valencia, Valensija FC FK stadion Mestalla

Foto: Tanjug/AP

Španski prvoligaš Valensija trenutno je verovatno jedno od najvećih fudbalskih žarišta korona virusa na svetu, pošto na Mestalji ima čak 25 obolelih od ove bolesti, objavila je Marka.

Ugledni madridski dnevnik piše da su desetorica zaraženih fudbaleri ovog kluba, dok 15 obolelih radi u stručnom štabu ili ostalim klupskim organima velikana španskog fudbala.

Ironično, zaštitini znak Valensije je slepi miš (kao i njihovih komšija iz Levantea), životinja koju u Kini smatraju za jednog od uzročnika epidemije korona virusa.

Valensija je 15. marta objavila da su petorica u klubu pozitivni na korona virus, od toga trojica fudbalera: Ezekijel Garaj, Elijakim Mangala i Hoze Gaja. Ova druga dvojica igrali su prošlog meseca sada već čuveni dvomeč protiv Atalante u osmini finala Lige šampiona.

Prva utakmica odigrana na San Siru u Milanu, opisuje se kao "biološka bomba" od strane gradonačelnika Bergama, jer je stadion bio pun, a većunu je činilo 40.000 stanovnika ovog grada u Lombardiji.

Upravo je Bergamo trenutno jedno od najvećih žarišta korona virusa u Evropi, dok Italija i Španija prednjače po broju žrtava ove bolesti.

Ni Valensija kao klub nije pošteđena ove pošasti, ali se svi nadamo da će ona proći i da će klub sa Mestalje nastaviti da korača stazom uspeha u koju je zakročio pre nego što ga je epidemija desetkovala.

Video: Valensija objavila emotivan snimak iz bolnice: Ova scena vraća veru u borbi protiv korone!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pro

    29. mart 2020 | 00:30

    Vidim ja da ce sad i Valensija zbog grba da puta meta mnogih i da ce krenuti teorije zavere u vezi njih.

  • Lesa

    29. mart 2020 | 00:10

    I Atalanta ima coveka(zenu) u grbu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA