≫ 

Sve ga podseća na Černobilj: Legendarni Ukrajinac uporedio epidemiju korone s nuklearnom katastrofom

Kaže i da deset dana nije izašao iz kuće u Londonu

  • 2
Andrej Ševčenko

Andrej Ševčenko Printskrin: Instagram

Legendarni ukrajinski fudbaler, a sada selektor te zemlje Andrej Ševčenko uporedio je epidemiju korona virusa sa nuklearnom katastrofom u Černobilju.

I tada se čitava planeta našla u vanrednim okolnostima kao danas, mada nije sve izgledalo toliko strašno jer su informacije sporije putovale.

- Gledam sadašnja dešavanja i sve me ovo podseća na Černobilj. Imao sam devet godina kada je elektrana eksplodirala. Bilo je to jako teško vreme. Jedino rešenje bilo je da verujemo u ono što nam nadležne vlasti kažu, kao i sada - izjavio je Ševčenko za italijanski Skaj.

- Ne smemo da pravimo gluposti, već da ostanemo kod svojih kuća. Niko od nas ne zna da li imamo virus ili ne, ako nemamo simptome, mnogo je ljudi koji su zarazni i nose virus u sebi i tako ga šire s čoveka, na čoveka. Ne smemo da mislimo samo na sebe, već na sve koje potencijalno možemo da zarazimo - savetuje Ševa.

Legendarni napadač se sklonio u London, odakle prati razvoj situacije u svetu.

- U kući sam već deset dana i ne izlazim nigde. Svi proživljavamo teške momente i nadamo se da će stvari uskoro da se vrate u normal. Ali, jedino rešenje je da poštujemo odluke vlasti, da ostanemo kod kuće i damo doktorima šansu da se izbore s ovim problemom. Svi doktori širom planete rade veliki posao, zajedno sa sestrama, volenterima i drugim radnicima i hvala im na tome. Oni su pravi heroji ovog vremena - zaključio je Andrej Ševčenko.

Video: Andrej Ševčenko na treningu Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA