≫ 

I Dinamo ume da pogreši: Odbačeni štoper s Maksimira ide u Premijer ligu za 30 miliona evra!

Brazilac je zaludeo najbogatije klubove u Evropi

  • 3
Gabrijel Magaljaeš Gabrijel Magaljaeš Foto: Printscreen: You Tube/Arsenal fan

Najbolji hrvatski klub Dinamo iz Zagreba godinama važi za primer pametnog poslovanja, za klub koji ima dobar skauting i koji uvek "ubode". Jeftino kupi pojačanje pa ga proda na zapad Evrope za desetine miliona evra, međutim i u prestonici Hrvatske umeju da pogreše.

To im se ovih dana dešava sa Gabrijelom Magaljaešom (22), brazilskim štoperom iz Lila koji se nalazi pred transferom karijere.

Za njega se interesuju Čelsi, Arsenal i Everton koji su spremili 30 miliona evra, dok hrvatskim medijima bode oči činjenica da se radi o fudbaleru koji nije mogao da igra ni za drugi tim Modrih pre nekoliko sezona.

Magaljaeš je pre dve godine nastupao na Maksimiru kao pozajmljen igrač, ali samo šest meseci jer su nadležni u klubu procenili da nema kvalitet. On se u leto 2018. vratio u Lil gde je započeo veliki uspon u karijeri. Ko zna, možda je u Hrvatskoj tokom mučenja u Dinamu i sam shvatio neke stvari.

Gabrijel je u proteklih godinu i po uvećao cenu i sa 600.000 evra dospeo do cifre od 22 miliona evra koliko trenutno vredi na Transfermarktu. Pratili su ga mnogi evropski velikani, čak je  Juventus slao skaute, ali posle dovođenja talentovanih De Lihta i Demirala, jasno je da Staroj dami ne treba novi štoper.

Zato će Magaljaeš najverovatnije u Englesku, prema navodima pouzdanog Skaj Sporta.

- Ne znam šta će biti s mojom karijerom u budućnosti, ali naravno da bih jednog dana voleo da zaigram u Premijer ligi - rekao je Gabriel, koji je ove sezone sakupio 32 nastupa i koji ima ugovor s Lilom do 2023. godine.

Francuski klub navodno za njega traži 30 miliona evra, a želi ga i šampion Pari Sen Žermen.

Video: Nenad Bjelica objasnio kako Dinamo dovodi igrače Barse i Arsenala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trange-frange

    29. mart 2020 | 16:24

    Bole nas uvo za njihov klub!

  • Zoran

    29. mart 2020 | 21:10

    Ne frljajte se milionima I za Olma je traženo 40 mil €pa otišao za 17 a dinamo može da sanja samo o bonusima od 15 mil €. Momak odigrao 2 utakmice kako je došao u Laipcig.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA