≫ 

Dobre vesti za Mihajlovića u toku borbe sa leukemijom: Bivši klub mora da mu plati 3 miliona evra

Lepe vesti iz Švajcarske za srpskog trenera

  • 16
Dejan Stanković i Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović Foto: Marko Jovanović

Bila je to jedna od najčudnijih epizoda Siniše Mihajlovića u trenerskoj karijeri, trajala je samo devet dana, a ovih dana je dobila i konačan epilog. Pozitivan po srpskog stručnjaka.

Trener Bolonje je zbog borbe s leukemijom trenutno u strogom karantinu i samoizolacije usled epidemije korona virusa u Italiji, ali su mu stigle i dobre vesti. Mihajlović je postao bogatiji za 3 miliona evra, pošto je dobio spor sa Sportingom iz Lisabona pred Sudom za sportsku arbitražu u Švajcarskoj.

Time je stavljena tačka na dvogodišnji spor između portugalskog velikana i srpskog trenera. Sporting je angažovao Sinišu u leto 2018. godine, ali je zatim nastupio težak period za taj klub.

Mihajlović je bio angažovan od strane predsednika Bruna de Karvalja, ali nakon odluke devetorice fudbalera da napuste klub zbog napada navijača, predsednik je smenjen, a potom je njegov naslednik Žoze Souza Sintra saopštio da se "Mihajlovićev probni period u klubu završava".

Srbin nije mogao da se dogovori sa novim čelnicima kluba oko sporazumnog raskida, pa je svoja prava potražio na Sudu za sportsku arbitražu koji je presudio u njegovu korist.

Kako je UEFA nedavno klubovima produžila rok za izmirenje obaveza koje spadaju u domen finansijskog fer-pleja zbog epidemije korona virusa, Sporting ima rok do 30. aprila da isplati kompletan dug Mihajloviću.

Video: Savo Milošević zamalo zaplakao kada je pričao o Mihajloviću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zivkoni

    29. mart 2020 | 18:23

    Nikoga nije ojadio, vec dobio ono stu mu po ugovoru pripada!!!

  • Petar

    29. mart 2020 | 18:01

    Pola milijon evra italiji ,a pola milijon Srbiji.

  • Bisenija

    29. mart 2020 | 19:34

    Sr vas bilo za komentare. Čije pare vi brojite? Sinißa nije političar i ne drži ruku u državnom budzetu. Siniša čuvaj zdravlje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA