≫ 

Madrid u suzama: Druga smrt u redovima Atletika za samo 24 sata

Preminuo je legendarni fudbaler iz prošlog veka

  • 1
Atletiko Madrid

Foto: Printscreen: You Tube/Copa 90

Nije lako navijačima i svima oko Atletika iz Madrida ovih dana. Ne samo što su kao stanovinici španske prestonice pod stalnom pretnjom korona virusa već i zato što se svakodnevno suočavaju sa gubicima dragih im ljudi.

Još se ljubitelji Jorgandžija nisu oporavili od šoka zbog smrti 14-godišnjeg fudbalera Krsitijana Minkole koji je juče izgubio bitku sa opakom bolešću, a već danas dočekao ih je novi šok. Preminuo je Hose Luis Kapon u 70. godini.

Oni stariji ljubitelji fudbala sećaju ga se kao prvotimca Madriđana od 1970. do 1980. godine sa kojima je osvojio dve titule prvaka Španije, uz jedan nacionalni kup i Interkontinentalni kup.

Igrao je i čuveno finale Kupa evropskih šampiona u sezoni 1973/74. kada je Atletiko izgubio u ponovljenoj utakmici od Bajerna sa 4:0, a nakon što je u prvoj utakmici primio gol u finišu drugog produžetka za 1:1.

Kapon je godinama vodio borbu sa Parkinsonovom bolešću od koje je i preminuo.

Video: Trčimo uz požarne stepenice, život bez fudbala mi je jeziv: Raća Petrović o životu u karantinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    29. mart 2020 | 20:38

    Најдубље саучешће!!! Атлетико Мадрид је омољен клуб ван граница Србије!!! И да БОГ да кад се смири ситуација са овим вирусом да одмах узмете што вам припада --пехар лиге шампиона

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA