Marakanu pretvaraju u bolnicu za obolele od korona virusa

Najlegendarniji stadion na svetu postaće najveća bolnica za lečenje od opasne bolesti

  • 0
Bolnica, korona virus, intenzivna nega Foto: Tanjug/AP

Sportska takmičenja su stala širom sveta, pa mnogi stadioni i sportske hale vlade širom sveta sada pretvaraju u bolnice, kako bi bilo prostora za smeštaj obolelih od korona virusa.

Takvu mogućnost najavio je i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, koji je poručio da posle hale Beogradskog sajma u improvizovanu bolnicu mogu da se pretvore i Beogradska arena, Spens, Čair i druge sportske hale u Srbiji.

U Brazilu su otišli i korak dalje, pa su odlučili da najveći stadion i najpoznatiji u čitavom svetu, Marakanu, pretvore u bolnicu za smeštaj obolelih od korona virusa.

Nema sumnje da Marakana, koja posle renoviranja ima kapacitet od 78.838 gledalaca, a svojevremeno je imala rekordnu posetu od 200.000 na jednom meču tokom Svetskog prvenstva 1950. godine, može da zbrine veliki broj obolelih.

Pošto nema naznaka da bi fudbalska prvenstva mogla da se nastave u skorijem roku, najveći stadion Brazila će do tada biti improvizovana bolnica u kojoj će se igrati mnoge utakmice života.

Stadion Marakana, Rio de Žaneiro, fudbalski stadion, Brazul Stadion Marakana u Rio de Žaneiru; Foto: Guliver/Buda Mendes/Getty Images

Pogledajte i neke od najpoznatijih ljudi iz sveta sporta koji su zaraženi korona virusom:

Video: Tomović iz Italije o koroni: Alarmantno je, niko ne zna kada će se situacija popraviti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA