≫ 

Mihajlovićev prijatelj doživeo tragediju: Korona mi je uzela oca, ne možemo ni da ga sahranimo!

Teški dani za Darioja Markolina i njegovu porodicu

  • 2
1200508697

Foto: Guliver / Mario Carlini / Iguana Press/Getty Images

Dario Markolin, nekadašnji italijanski fudbaler i saigrač i saradnik Siniše Mihajlovića, ostao je nedavno bez oca usled pandemije korona virusa.

Njegov otac Đankarlo imao je 75 godina i "nestao" je za samo nekoliko dana, a Dario je u razgovoru za "Korijere delo Sport" odlučio da "otvori dušu."

- Prvo je imao groznicu. Bio je u rizičnoj grupu, ne samo jer ima 75 godina. Patio je od hipertenzije. Virus je našao plodno tlo. U početku su rekli da kod kuće pratimo njegovo stanje, ali posle četvrtog dana imao je temperaturu 39,5 pa i 40. Moj brat je nabavio mašinu koja meri zasićenost kiseonikom, on je bio na 78, a minimalna vrednost je 92. Odmah smo obavestili bolnicu. Sve je bilo brzo, nismo stigli ni da mu kažemo poslednje zbogom - rekao je Dario:

- Poslednja dva dana bio je veoma loše, nije mogao da priča. Govorili su "stabilno je", pa "nije dobro" i na kraju "bez svesti je". Nisu mogli ništa. Na pitanje da li se radi o satima ili danima, rekli su da su sati u pitanju.

Markolin je istakao i da je dobio poruku podrške od strane Mihajlovića.

- Primio sa hiljade poziva iz sveta fudbala i televizije. Odgovorio sam svima. Prvi me je pozvao Roberto Manćini, a onda i Siniša Mihajlović. Zvali su me i Toti, Koistakurta, Ćiro Ferara...

 

Markolin je, inače, svojevremeno nosio dres Lacija, Sampdorije i Napolija, a trenutno radi kao komentator za DAZN platformu.

Podsetimo i to da je Markolin bio asistent Mihajloviću u Fjorentini i Kataniji, dok su obojica radili sa Manćinijem u Interu. Takođe, zajedno su delili svlačionicu Lacija.

Video: U Italiji ne stižu da sahrane mrtve, crkva prepuna sanduka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    30. mart 2020 | 19:21

    To je tragedija, ali stvarno da slušam priče o Mihajlovicem prijatelju iz Italije u ovim trenucima bilo bi previše...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA