Ako izgubite titulu, to je zbog ova 2 kretena: Otkrivena anegdota besnog Fergusona iz svlačionice

Legendarni menadžer Junajteda poludeo posle jednog poraza, iako je njegov tim imao +12 na tabeli

  • 1
Ser Aleks Ferguson, Vimbldon

Foto: Guliver/Mike Hewitt/Getty Images

Legendarni holandski napadač Robin van Persi otkrio je jednu zanimljivu anegdotu vezanu za Aleksa Fergusona, nedugo posle meča sa Mančester Sitijem.

Đavoli su taj meč izgubili i razlika na tabeli se "istopila" na 12 bodova, a Ferguson je za to okrivio dvojicu fudbalera koji su pre meča bili u noćnom provodu.

- U prvoj mojoj sezoni u Junajtedu imali smo 15 bodova više od Sitija s kojim smo igrali kod kuće u aprilu 2013. godine. Izgubili smo i prednost je spala na 12. Većina trenera ne bi besnela, ali Ferguson jeste. Dva naša igrača su prethodno bila u noćnom provodu.

- Dan nakon utakmice Ferguson je stavio sliku njih dvoijice na zid svlačionice i rekao: "Ok momci, ako ne osvojimo titulu znajte da je to zbog ova dva kretena koji su odlučili da idu u provod noć pre bitnog meča.

Međutim, Van Persi, koji je igrao za Junajted od 2012. do 2015. godine, nije želeo da otkrije imena.

- Ne mogu da otkrijem ko su. Trener ih je izgrdio, sve je ostalo u svlačionici. Bilo je strašno, polepio je fotke po svlačionici. Kasnije nas je upozoravao da ako vidi igrače koji se zabavljaju pre nego što se osvoji trofej, da će ih izbaciti. Bio je nemilosrdan, ali smo na kraju bili šampioni.

Robin van Persi i Pol Skols, Mančester junajted

Van Persi u društvu Pola Skolsa Foto: Guliver/Getty Images/Michael Regan

Otkrio je Holanđanin i kako je završio u Junajtedu posle Arsenala.

- Imao sam ponude Juventusa i Sitija, ali imao sam neke pozitivna osećanja prema Fergusonu i Junajted. Ako danas pogledate tu ekipu, setite se igrača poput Vidića, Ferdinanda, Skolsa, Gigsa i Kerika. Sve veliki pobednici i iskusni igrači. Privlačilo me da igram s njima.

- U svakoj ekipi postoji hijerarhija, ovdje su to bili Skols, Gigs, Kerik, Vidić i Ferdinand. Sve što se događalo van terena, oni su regulisali - jasan je bio Van Persi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA