≫ 

Ajaks otpustio fudbalera koji je godinu dana proveo u komi, spor s porodicom se nastavlja na sudu

Kopljanici rešili da rasterete klupski budžet

  • 0
abdelhak nuri Abdelhak Nuri Foto: youtube/Sami Dz

Holandski šampion Ajaks raskinuo je ugovor sa veznim fudbalerom Abdelhakom Nurijem koji je proveo godinu dana u komi nakon što mu je pozlilo u dresu velikana.

Nuri nije šutnuo loptu u dresu amsterdamskog kluba skoro tri godine otkako je doživeo trajno oštećenje mozga tokom prijateljske utakmice sa Verderom iz Bremena u leto 2017.

Za svo vreme do sada klub sa Johan Krojf Arene mu je uredno isplaćivao zaradu, a pre nekoliko dana porodica fudbalera je objavila da se oporavio i počeo da razaznaje svet oko sebe.

Ajaks je bio primoran da raskine ugovor sa Nurijem pre 1. aprila u skladu sa kolektivnim ugovorom o radu koji se odnosi na profesionalne fudbalske klubove u Holandiji.

Da to nisu učinili, ugovor 22-godišnjeg momka iz Amsterdama koji ističe u junu ove godine, bi automatski bio produžen pod istim uslovima, što Kopljanici očigledno ne žele.

Iz Ajaksa su takođe potvrdili i da ovim nije stavljena tačka na sudski spor sa porodicom fudbalera koji se nastavlja pred nadležnim sudom.

Video: Vodič Ivane Španović za vežbe iz karantina: Evo kako da budete zategnuti kao ona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA