≫ 

Evo kako izgleda kladioničarska lista ove nedelje: Egzotične lige koje ni korona ne može da zaustavi

Šta mislite kakav se fudbal igra u Beninu, Burundiju, Tadžikistanu...

  • 6
Egzotične lige jace od korona virusa Foto ilustracija: Telegraf/Foto: AP/Tanjug/Flashscore.com

Samo oni pravi, istinski zaljubljenici u klađenje znaju koliko im je teška vremena donela epidemija krona virusa koja je u potpunosti paralisala sport, samim tim i normalan život.

Milioni i milioni evra svakodnevno odlaze u bespovrat jer nema glavnih sportskih dešavanja počevši od fudbala, preko košarke, ragbija, hokeja, formule i ostalih sportova.

Najveći fokus kladilaca je naravno oduvek bio na fudbalu, ne zovu ga za džabe ni najvažnija sporedna stvar na svetu, a dok su vodeća svetska takmičenja, pre svega Premijer liga Engleske, španska Primera, Liga šampiona i Liga Evrope u prekidu zbog pandemije virusa, pojedine oaze i egzotične lige uspevaju da opstaju, da li nesvesno ili namerno minimizirajući virus koji je napao planetu.

Tako imamo slučaj da pažnju publike u karantinim sada privlače lige na koje u uobičajenim danima retko ko normalan da bi obratio pažnju. Situacija je objektivno "daj šta daš", pa fudbalske utakmice u Belorusiji, Nikaragvi, Tadžikistanu, Jordanu, Beninu, Kataru i još nekim lokacijama danas su pravo zlato i osveženje za narod koji provodi dosta slobodnog vremena u karantinu.

Videli smo poslednjih dana pravu eksploziju popularnosti prvenstva Belorusije koje je kod zagriženih fudbalskih fanova u Evropi (posebno u Engleskoj) postalo prava atrakcija.

Šahtjor Soligorsk, Belšina, Gorodeja, Isloh Minsk, Žodino, pa i poznati BATE Borisov i Dinamo Minsk doživljavaju poslednjih dana pravu svetsku promociju, zahvaljujući možda i receptu predsednika Lukašenka da se popije malo votke ujutru kao preventiva protiv korone.

Pride su se Belorusi dosetili pa razbili svako kolo u po dve-tri utakmice dnevno i tako zagarantovali novoformiranoj publici višednevno praćenje ove lige. Takođe, u Belorusiji se fudbal igra pred navijačima, nema nikakve izolacije i karantina, a velikani BATE i Dinamo Minsk posle uvodna dva kola nemaju nijedan bod, možda i zbog treme ako znaju da ih prate milioni gledalaca širom sveta.

Sledećeg vikenda derbi je okršaj Energetik - FK Minsk, a dva tima koji imaju stoprocentan učinak na startu sezone sastaju se u nedelju od 13 časova uz prenos i na Sport klubu. Ostalu ponudu iz Meridian liste prvenstva  pogledajte ovde.

Belorusija, fudbalska liga, korona virus 2020 Foto: AP/Tanjug

Ali to nije sve, niti je knjiga u ovim danima epidemija spala na jedno slovo.

Pored Prve lige Belorusije Meridian nudi i klađenje na utakmice druge lige, na rezerve, čak i na amatere u ovoj zemlji. Nešto što je do pre samo mesec dana bilo gotovo nemoguće i zamislite entuzijazam sa kojim ovi fudbaleri sada igraju svoje utakmice znajući da je nekome hiljadama kilometara daleko od njih zaista stalo do toga šta će da urade.

U ponudi su i utakmice prvenstva u Nikaragvi, kako prvotimaca, tako i omladinaca (U-20). U ovoj zemlji centralne Amerike do pre neki dan bilo je registrovano samo dvoje pacijenata obolelih od korona virusa na 6 miliona stanovnika, što je bio znak da se šampionat uredno nastavi bez ikakvih suspenzija.

Tako ćemo u sredu, 1. aprila, umesto mečeva Lige šampiona, u ponudi imati samo jedan meč fudbalskog prvenstva Nikaragve između Činandege i Juventus Manague.

Nikaragva će biti aktuelna i u četvrtak, kada se igraju još četiri meča ove lige, a na scenu stupa i Premijer liga Jordana.

Fudbal će se za vikend igrati još samo u Kataru, Beninu, Burundiju i Tadžikistanu, dok ubedljivo najveću egzotiku predstavljaju utakmice žena i juniora u Švedskoj, na koje takođe možete da se kladite čak i u lajvu.

Pogledajte i kako izgleda raspored fudbalskih utakmica po danima za ovu nedelju:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA