≫ 

UEFA zamrzla proces evro licenciranja: Evo šta sto znači za Zvezdu i Partizan

Evropska kuća fudbala do daljeg je zaustavila proces licenciranja, koji bi morao da bude obavljen do 31. marta u normalnim okolnostima

  • 3
UEFA licenciranje za Zvezdu i Partizan Foto: Marko Jovanović, Wikimedia

Crvena zvezda i Partizan su u prošlosti često strahovali kada dođe kraj marta, jer tada dolazi do UEFA revizije u postupku licenciranja za Evropu za narednu sezonu.

Ipak, usled novonastale situacije zbog pandemije korona virusa i zaustavljanja fudbala širom sveta, UEFA je odlučila da zamrzne proces licenciranja do daljeg, saznaje Telegraf.

Pošto se još ne zna kako će se dalja situacija odvijati kada je u pitanju epidemija koja nemilosrdno odnosi ljudske živote širom sveta, UEFA nije postavila ni novi rok za licenciranje.

To znači da Crvena zvezda i Partizan bar za sada, ne moraju da brinu što se tiče ispunjavanja rokova za obezbeđivanje UEFA licence, a kada se bude znalo kada bi prvenstva mogla da se nastave, verovatno će biti poznat i novi rok, do kada je potrebno dostaviti finansijske detalje vezane za licenciranje.

Telegraf je povodom ove informacije pozvao Nenada Santrača, direktora sektora pravnih poslova u FSS.

- Tačno je da je odložen proces licenciranja, tačnije, zamrznut je, ne postoji novi rok, jer ni UEFA ne zna do kada će da vlada ovakvo stanje. Ono što se zna, jeste da UEFA traži da se prvenstva završe, tako da će verovatno i licenciranje ići paralelno kada se nastavi prvenstvo, kao što i inače bude slučaj u normalnim okolnostima. Kada nam budu dali neke rokove, možemo nešto da pričamo o tome, do tada možemo samo da nagađamo - rekao je Nenad Santrač za Telegraf.

Podsećamo, u normalnim okolnostima, proces licenciranja je trebalo da bude završen 31. marta u ponoć.

Video: Aca Lukas svira Zvezdinu pesmu na klaviru, deca pevaju s njim u transu

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Surc8n

    31. mart 2020 | 14:28

    Znači da će još više da nameštaju.

  • Pera

    31. mart 2020 | 18:28

    A,novac koji je dat sudijama za nepostojece penale,zute,crvene kartone,faule van sesnaest metara itd,da li vaza i za sledecu sezonu ili sta?

  • pero

    31. mart 2020 | 22:12

    Znam sta znaci za tudjmanovce ako im kao i uvek drzava ne udeli kuknjava.Bezite odakle ste dosli rasteretite Srbiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA