≫ 

Mesi isprozivao upravu Barse: Veruje da su poturili priču o odbijanju smanjenja, dobio je i odgovor!

Burno je u Barsi, mnogo toga je pod tepihom...

  • 3
Spain Soccer La Liga Foto: Tanjug/AP

Barselona je u prethodnih nedelju dana bila u centru pažnje zbog priče o smanjenju plata, uz izazivanje dve različite reakcije.

Prvo je izazvan bes javnosti jer je plasirana priča da igrači ne žele da se odreknu vrtoglavih ugovora, a onda je Lionel Mesi udario kontru objavom da su svi odobrili da im se čak 70 odsto primanja smanji.

Tako je prihvaćen radikalan rez, a to je učinjeno da bi svi zaposleni u svim sportskim sekcijama velikog sportskog društva mogli da opstanu.

Nije to prošlo bez nesporazuma, jer se čini da je Mesi bio kivan u svojoj objavi.

- Mi, fudbaleri Barselone, ne samo da pristajemo na smanjenje plate od 70 odsto dok god traje vanredno stanej, već smo spremni na dalje ustupke i odricanja, kako bi ostali tokom krize dobili platu u punom iznosu, bez ikakvog kriznog smanjivanja - napisao je Mesi.

- Svesni smo da fudbaleri moraju poneti najveći teret ekonomske krize koja pogađa klub, ali ne razumemo poteze kluba koji tokom ove krize izgledaju kao da je uprava htela da javnost okrene protiv nas - dodao je Argentinac, čime je jasno optužio čelnike da su u medije gurali priču da bi igrači ispali nesolidarni.

Na to je prvi čovek kluba Đozep Marija Bertomeu odgovorio.

- Mesi mi je od prvog dana govorio kako mora biti redukcije, predlog su dala četiri glavna igrača i taj gest je dokaz njihove posvećenosti klubu. Mislim da su igrači pomalo frustirani onim što su čitali poslednjih dana, to nisu tačne informacije. Pregovore smo vodili naš izvršni direktor Oskar Grau i ja sa igračima, a od nas te priče nisu krenule sigurno. Ipak, nisam zabrinut, jer u ovim teškim danima umeju ljudi da reaguju ishitreno.

Video: Katai se javio iz karantina: Bez fudbala u MLS mesec i po dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA