≫ 

Terzić najavio smanjenje plata igračima Zvezde za 50 odsto: Nema pregovora, uzmi ili ostavi!

Direktor crveno-belih ističe da slede oštre mere koje klub mora da preduzme da bi sistem mogao da funkcioniše usled novonastale situacije

  • 14
Zvezdan Terzić, Marko Vulić Foto: MN Press

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, poručio je u razgovoru za Žurnal da će crveno-beči morati da smanje troškove na najminimalniju moguću meru, a u skladu s tim, i plate će fudbalerima biti umanjene.

On je poručio da će razgovarati sa svakim igračem pojedinačno i da će im predočiti preporuke FIFA da se u tri meseca plate redukuju na 50%, kao i da tu neće biti mnogo prostora za pregovore, već varijanta "uzmi ili ostavi".

- Ono što sledi u naredna dva dana je razgovor sa svakim igračem, upoznaćemo ih sa situacijom. Predočićemo koja je preporuka FIFA, a to je da se smanje plate na 50% u ova tri meseca. Razgovaraćemo o finansijskoj perspektivi Zvezde zbog svih ovih problema. I sigurno neće osetiti samo u Zvezdi, u svim klubovima Evrope redukcija plata je nešto što sledi - poručio je Terzić, a zatim se osvrnuo i na konstataciju da je u nekim klubovima već bilo negodovanja zbog smanjenja plata.

- Nije to obaranje ruku između igrača i kluba, predočićemo koim koji je maksimum što može da se plati da se ne uruši Zvezda kao sistem. Neće biti mnogo prostora za razgovor, varijanta je uzmi ili ostavi. Za tri meseca je prelazni rok, čeka nas razlaz sa nekim igračima, pa i onima koji ne budu prihvatili. Igrači, međutim, moraju da budu svesni da i njihovi potencijalno novi klubovi primenjuju iste ekonomske mere - poručio je Zvezdan Terzić.

Generalni direktor Zvezde ističe da u klubu prate trendove u Evropi i svetu, kao i da čitaju najstručnije portale iz ove oblasti.

- Moramo da se prilagodimo, smanjimo troškove na najminimalniju meru. Pratimo šta se dešava u Evropi i svetu, čitamo najstručnije portale za sve ove oblasti. Sigurno je da ništa neće biti kao do sada, svi moraju da se restruktuiraju - navodi on.

Pogledajte galeriju Terzićevog doma, gde provodi dane u karantinu, okružen knjigama, spravama za vežbanje, dobrim vinima...

Video: Zvezdan Terzić preporučuje knjige stranih i domaćih autora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oppo

    1. april 2020 | 09:30

    A do sad su kao primali ceo iznos, platu dobijaju stranci, cak cesto ne celu i par domacih "zvezda" ostalima sta ostane...

  • Cvrle

    1. april 2020 | 09:30

    Jel to vazi i za tebe!Cisto sumnjam a ti i nisi neki igrac😂😂

  • Lukk

    1. april 2020 | 11:01

    Preporuka od FIFA. A on tumaci smanjenje 50% uzmi ili ostavi😂😂😂 Znaci bar 30% sebi u dzep... Svaka cast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA