BOLIVIJO, OČE I MAJKO! Čudesna priča autoelektričara o rođendanu koji će mu promeniti život

Dario Vidović je na svoj rođendan 23. februara pogodio 20 parova na kladionici, uzeo ogroman dobitak i pride osvojio automobil godine Jaguar I-Pace

  • 1
Mozzart, Dario Vidović, autoelektričar Foto: Branko Starčević

Sa tačno dvadeset pogođenih parova na tiketu i neverovatnom kvotom 11.201 Dario Vidović iz Beograda pobednik je Mozzartovog takmičenja Pogodi najduži tiket koje je trajalo od 6. februara do 30. marta. Uz sjajan novčani dobitak pripao mu je i automobil godine, električni Jaguar I-Pace. Sportsko klađenje kao igra brojeva uvek sa sobom nosi neku simboliku, a ovog puta, simbolika je veoma upečatljiva: električna zver otišla je u ruke čoveka koji je po zanimanju – autoelektričar! A taj električar je tiket uplatio na svoj 56. rođendan.

Ali krenimo redom...

Dario u Mozzartu igra godinama i njegova vernost isplatila se višestruko.

- Ovo takmičenje mi se veoma svidelo jer ja obično igram tikete s velikim brojem parova. Jedva sam čekao da počne i od prvog dana sam planski sastavljao tikete, s namerom da moj tiket bude najduži. Mali ulozi od 50 do 100 dinara i prilično veliki broj parova, to je moja stvar. Moram da vam priznam i da sam u nekoliko stavljao i maksimalnih 50 parova na tiket, mada to ide malo teže, a-ha-ha... Inače, ovo nije prvi put da mi je prošlo 20 parova, a moj lični rekord je 35 pogođenih - počinje svoju priču vlasnik novog Jaguara, dan pošto je i konačno odahnuo i saznao da niko nije uspeo da nadmaši njegovu majstoriju, koju možete videti OVDE.

Kada su u pitanju igre koje praktikuje Dario kaže da se uglavnom drži „klasike“

- Igram fikseve, dvoznake, a ponekad i golove. Fudbal je u najvećem broju slučajeva sport koji stavljam na tikete, a znao sam ranije da odigram i po neki košarkaški meč, ali sam taj sport eliminsao jer na mečevima na koje sam se kladio nekoliko puta je došao iks.

Nije Dario sujeveran, ali kaže, jednu činjenicu mora da nam otkrije, pa da mi sami procenimo da li je slučajno ili ne...

- Zamislite, zadesilo se da sam ovaj tiket uplatio baš na svoj rođendan 23. februara.

Pitali smo ga i kako je „preživeo“ ovaj „rođendanski“ tiket. Svi mečevi igrali su se u jednom danu, i bilo je prilično uzbudljivo. Počelo je prelazom Nordsjilanda iz dva u jedan, nastavilo se još interesantnijim preokretom Utrehta u poslednjih 10 minuta, zatim je Ren postigao gol u 90. minutu, i taman kada je naš pobednik mislio da je sve gotovo čekao ga je poslednji par na tiketu…

- Nervirao sam se na početku i na kraju, na prvom i na poslednjem paru. Nordsjiland je pobedio, iako je gubio na poluvremenu, i taman kada sam preživeo Utreht i Ren sačekali su me Bolivijci. Igrao sam keca na meču Nasional Potosi – Aurora. Na poluvremenu je bilo 1:1, i u 50. minutu Potosi povede sa 2:1. E onda je krenula nervoza i adrenalin. Tih poslednjih pola sata izašao sam da se prošetam i prepešačio sam tada mislim više nego ikad u životu. Srećom, rezultat se nije promenio… Kako ono kažu, Bolivijo i oče i majko, a-ha-ha - raspoložen je Dario.

Naš takmičar rođen je 1964. i automehaničar je po struci, dok mu je bavljenje autoelektrikom uža specijalnost. Pravi čovek za razgovor na temu električnog automobila i njegovih ekoloških prednosti što je ujedno bio i lajt-motiv našeg takmičenja.

- Sa električnim automobilima nisam imao mnogo prilike da radim, uglavnom se bavim modelima poput Opela ili Fijata, a što se Jaguara tiče, sve govori da je u pitanju zver koja pritom čuva okolinu. Budućnost, rekao bih, a ja imam sreću da mi je budućnost, zahvaljujući Mozzartu, stigla sada - kaže Dario.

Kompanija Mozzart čestita Dariu iz sveg srca, a vas podsećamo da je takmičenje „Pogodi najduži tiket“ trajalo od 6. februara do 30. marta. Sve nagrade su na električni pogon. Drugoplasirani i trećeplasirani takmičari osvojili su električni skuter Piaggio Vespa Elettrica, dok je električni bicikl Xplorer Sydney 6816 rezervisan za 4. i 5. mesto. Za plasman od 6. do 10. mesta spreman je električni skuter Xiaomi M365.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA