≫ 

UEFA ozvaničila odluke: Poznato je kada Srbija igra baraž sa Norveškom, LŠ i LE u julu i avgustu

Orlovi će na jesen putovati u Oslo, ako sve bude po planu...

  • 3
Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Baraž Lige nacija za plasman na EURO, uključujući i utakmicu između Norveške i Srbije, odložen je za septembar, objavila je UEFA nakon video sastanka sa generalnim sekretarima nacionalnih saveza.

Termini ovih mečeva bili su planirani prvo za mart, ali su usled pandemije virusa COVID-19 pomereni najpre za jun, dok je novi termin u drugoj polovini godine.

Revolucionarno pomeranje u evropskom fudbalu, uslovljeno pandemijom korona virusa, obuhvatilo je naravno i klupski fudbal. UEFA je u dogovoru sa predstavnicima 55 nacionalnih saveza odlučila da završnicu evropskih kupova, Lige šampiona i Lige Evrope, pomeri za jul i avgust.

- UEFA veruje da se pandemija neće tako brzo završiti, pa da se termini ne bi stalno pomerali, odlučeno je da se fiksiraju za mesece kada se očekuje da će virus, koji je gotovo paralisao Evropu, biti uništen ili makar stavljen pod kontrolu. Pomeranje završnice evro-kupova za dva letnja meseca, izazvaće, verovatno, odlaganje i nove sezone, jer se u julu i avgustu uveliko igraju kvalifikacione utakmice evropskih kupova - navodi se u saopštenju na sajtu FSS-a.

Kako se ističe, pomeranje finiša ova dva međunarodna takmičenja znači da su u UEFA ubeđeni da će biti uslova za igru i samim tim ostaje na snazi preporuka nacionalnim ligama da se odigraju do kraja kada se pandemija završi, da se šampioni ne dobijaju za zelenim stolom.

- UEFA je prelomila da je prioritet da se završe nacionalne lige i evropski kupovi, pa i po cenu da se igra i pred zatvorenim tribinama. A, tek u dogovoru sa FIFA i pravnicima sagledaće se najbolje opcije za narednu sezonu, koja će očigledno početi kasnije u odnosu na zacrtane datume, a morala bi i da se završi ranije, jer je za naredno leto pomereno i Evropsko prvenstvo - poručuju iz FSS-a.

Video: Matijašević: Da se fudbaleri ugledaju na odbojkašice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    1. april 2020 | 17:38

    Nema kvalifikacija i sledece godine ucestvuju isti timovi

  • N

    1. april 2020 | 15:23

    Kada se igraju kvalifikacije za lš i le

  • zeljko

    1. april 2020 | 17:24

    mozda je najbolje da se liga sampiona i liga uefa odloze trajno za ovu godinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA