≫ 

Nekada je plakao i bežao od nje, a sada pokušava na sve načine da odsluži vojsku u Južnoj Koreji

Ometa ga povreda ruke...

  • 0
Hjeon Min Sun Foto: Guliver/Alex Livesey/Getty Images

Napadač Totenhema Hjon Min Son pokušava na sve načine da se ugura na bazičnu vojnu obuku u domovini koja počinje 20. aprila.

Vlasti u Južnoj Koreji su potvrdile da je fudbaler Pevaca, koji se već nalazi u domovini na rehabilitaciji posle preloma ruke, u obavezi da se javi na četvoronedeljnu obuku za sve koji su izbegli služenje vojnog roka, a koja bi trebalo da bude održana tokom leta.

- Son želi sada da prođe bazičnu obuku. Pregovarali smo sa Totenhemom, ali sve zavisi od razvoja situacije sa epidemijom i mogućim nastavkom sezone u Engleskoj - saopštili su u Seulu.

Son koji je rođen 1992. godine, uspeo je da izbegne obavezno služenje vojnog roka zahvaljujući trijumfu Južne Koreje na Azijskim igrama u Džakarti 2018. godine, ali je i dalje potrebno da prođe kroz obaveznu vojnu obuku koja traje otprilike mesec dana za sva lica iz "umetničko-sportske" sekcije, koja su izuzeta iz obaveznog služenja vojnog roka.

Problem je samo što zbog povrede ruke on najverovatnije neće moći da počne sa obukom 20. aprila kako je želeo, pa će morati da odloži obuku za jul ili avgust, kada sezona u Premijer ligi posle epidemije korona virusa bude u punom jeku.

U svakom slučaju, 2020. je ta godina kada će morati da oduži četvoronedeljni dug prema domovini, jedino je pitanje u kom terminu.

Video: Uđeš u telefonsku govornicu i testiraš se: Južna Koreja smislila keativan način da suzbije zarazu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA