≫ 

Kvalitetno ludilo Marsela Bijelse: Potezao bombu na svoje navijače, otac nikad nije hteo da ga gleda

Trener Lidsa objavio autobigrafiju koja će biti pravi hit

  • 0
Marselo Bijelsa Marselo Bijelsa Foto: Printscreen/You Tube/Leeds United

Trener lidera engleske druge lige Lidsa Marselo Bijelsa, poznat je u svetu fudbala pod nadimkom Ludak. Iako nikada u karijeri nije vodio velike timove, mnogi ga smatraju najboljim trenerom na svetu, a među učenicima koje je inspirisao su Pep Gvardiola, Dijego Simeone i Maurusio Poketino.

Ovih dana u Engleskoj će se pojaviti i njegova autobiografija pod naslovom "Kvalitetno ludilo: Život Marsela Bijelse", a već sada postoje indicije da će privući pažnju javnosti zbog detalja koji su u njoj napisani.

Marselo obično kaže da "umre posle svakog poraza" i izgleda da je svojevremeno zaista bio spreman za to, pošto je izvukao ručnu bombu pred tvrdokornim navijačima svog kluba Njuels Old Bojsa posle ponižavajućeg poraza od San Lorenca od 6:0 u okviru Kopa Libertadores 1992. godine.

- Umro bih posle svakog poraza, a ta nedelja je bila paklena. Kada se dogodi poraz takve magnitude, zaključak je da je trener najodgovorniji - ispričao je Bijelsa.

To je shvatio ubrzo posle poraza. Pripadnici huliganske bande Njuelsa pojavili su se na vratima njegovog doma u Rozariju jedne večeri. Bilo ih je oko 20, tražili su da izađe i suoči se s njima. To je i uradio, izašao je držeći bombu u ruci.

- Ako ne odete odmah, aktiviraću je. Otišli su odmah - ispričao je Bijelsa.

Ovu priču je potvrdio i jedan od navijača koji je bio prisutan te večeri u intervjuu jednom magazinu.

- Ludilo mu je isijavalo iz očiju. Niko nije smeo da ga pogleda, svi su buljili u bombu u njegovoj ruci. Očekivali smo da izađe pred nas s puškom, nikako s bombom - ispričao je navijač.

Najveća ljubav Marsela Bijelse je njegov nekadašnji klub Njuels Old Bojs iz njegovog rodnog grada Rozarija. Bijelsin otac Rafael, zvani Turčin, bio je navijač gradskog rivala Rozario Sentrala i često se svađao sa sinom jer je mrzeo njegov stil fudbala.

To je veliko rivalstvo, a koliko iskreno neka posvedoči i detalj iz intervjua koji je 1998. godine Ludakov otac dao jednom argentinskom listu.

- Nikada nisam video Marsela kako igra, ni kako trenira svoj tim. Nije da ne volim fudbal, to je samo zato što sam navijač Sentrala i što volim nešto drugačiji stil, sa mnogo manje markiranja i presinga. Pričamo o tome svaki put kada dođe kući. Marselo ima svoje viđenje situacije i kaže da mora da trenira svoj tim da pobedi - rekao je Rafael Bijelsa.

Inače, stadion Njuels Old Bojsa nosi ime Marselo Bijelsa, a prošle godine je trener Lidsa donirao 2 miliona evra za izgradnju klupskog internata u kome će stasavati novi argentinski talenti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA