≫ 

Srbin preuzima Atletiko? Naš trener najavio da će naslediti Simeonea!

Pantić veruje da će ovo dočekati

  • 12
Dijego Simeone Foto: AP/Tanjug

Milinko Pantić veruje da će jednog dana voditi Atletiko Madrid, što je njegov dugogodišnji san.

Pantić je vodio B tim Atletika pre osam godina, trenirao je potom Baku i Dalijen Jifang, ali u poslednje četiri sezone nije imao angažman.

- Moj veliki san je i dalje neostvaren, da vodim Atletiko. Siguran sam da će taj momenat doći, ja sam veoma ambiciozna osoba koja pre ili kasnije postigne šta želi - rekao je Pantić, koji je opisao i kako je izgledao susret sa Radomirom Antićem pre kultnog dolaska u Atletiko Madrid.

Oni su se sreli u Partizanu i kada je Pantić otišao u Panionios, a Antić u Saragosu, legendarni trener je tražio od Milinka da mu šalje video snimke svojih partija. U slučaju da se Antiću svidi njegov razvoj, razmotrio bi ga za transfer.

Tako je i bilo, Pantić je dobio nešto kasnije ponudu Atletika, pa je otišao u Primeru iz prosečnog grčkog kluba. Morao je prethodno da kaže čelnicima iz Grčke da ide na probu kod Hesusa Hila.

- Znao sam kakav je Hil, ali sam morao da se dokažem i mislim da sam zaslužio da dođem u Atletiko - rekao je Pantić, uz posebne pohvale na račun Dijega Simeonea, nekadašnjeg cimera. 

- Bio je maksimalno konkurentan, sa pobedničkim mentalitetom. Bio je savršen i takav je kao trener, rezultati govore sve - dodaje Pantić.

On je igrao za Partizan od 1985. do 1991, imao je kratku epizodu potom u Olimpiji iz Ljubljane, pa se preselio u Atletiko Madrid, gde je uspešno igrao od 1995. do 1998. godine. Osvojio je Primeru i Kup Kralja 1996, bio je čak i najbolji strelacLige šampiona u narednoj sezoni sa pet pogodaka.

Video: Miroslav Đukić o svom iskustvu ali iz Španije: Za sve je kriv 8. mart, tada je počeo pakao!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA