≫ 

Ovde leševe nose kamionima, oni misle samo na pare: Čelnik Breše žestoko opleo po UEFA

Nije štedeo reči...

  • 0
Masimo Čelino Foto: Youtube.com

Poslednji potezi UEFA izazvali su veliki revolt gazde Breše, Masima Čelina, koji je nazvao Evropsku kuću fudbala arogantnom i neodgovornom organizacijom.

UEFA teži tome da se što pre nastave takmičenja, a u Italiji nikom nije do fudbala, pandemija korona virusa uništila je mnoge porodice i živote.

Čelnika Breše je iznerviralo upozorenje Aleksandra Čeferina, prvog čoveka UEFA - Slovenac je pripretio da svi moraju da završe prvenstva, u suprotnom će izgubiti mesta u evropkim takmičenjima.

- Moj stav je zasnovan na dva osnova. Prvi je poštovanje prema zdravstvenom sistemu, a drugi je bezbednost fudbalskog sistema. Ovu sezonu smo već izgubili, a sad rizikujemo da upropastimo i sledeću. Kako će klubovi da naprave budžete za narednu sezonu ako se ova ne završi do 30. juna? Šta ćemo sa ugovorima? U UEFA razmišljaju samo o svojim ekonomskim interesima i evrotakmičenjima - rekao je Čelino u intervjuu za "Gazetu delo Sport", a onda je i konkretizovao.

- Teraju nas da igramo utakmice na svaka dva dana? Hoće li možda onda UEFA da učini da dan ima 72 sata? Ili bar nešto korisno da uradi? Možda da nam pošalje respiratore u Brešu? Bili bismo zahvalni... Ovde leševe odvoze kamionima, u centru smo epidemije.

Upozorio je prvi čovek Breše i na kondiciju u kojoj će igrači biti.

- Igrači će da izađu na treninge posle 45 dana potpune neaktivnosti, biće im potrebno mesec dana samo da uđu u formu. U suprotnom će svi da se izlome. Pre nekoliko dana smo otvorili trening centar za individualne treninge. Za igrače koji su pratili dosadašnje preporuke trenera i doktora. Posle manje od pola sata trčanja dvojica su istegle mišiće. Kapirate šta će da se desi.

Njegov tim je poslednji u Seriji A, a Čelino tvrdi da ovaj stav nema zbog svoje situacije.

- Baš me briga ako ispadnemo. Zaslužili smo to i delom je to i moja odgovornost. Govorim uopšteno. Sad želimo da produžimo sezonu. Da bismo to uradili moramo da promenimo sva nacionalna i međunarodna pravila: ugovore igrača, finansijske knjige, rokove kod banaka, prelazni rok, pripreme, početak nove sezone... Potpuni haos! Zbog čega? Po meni, nastavak sezone je čisto ludilo - istakao je Čelino.

Video: Matić u karantinu radi trbušnjake, a teg mu i ne treba jer ima nju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA