≫ 

Oglasio se Sindikat srpskih fudbalera: Nije tačno da FIFA i UEFA preporučuju smanjenje plata za 50%

- Naši klubovi ne treba da brinu, neće pretrpeti nikakvu štetu, već samo klubovi čiji budžeti zavise od TV prava - navodi se u saopštenju

  • 5
FK Crvena zvezda - FK Partizan

Foto: Marko Jovanović

Zvezdan Terzić je već najavio da će igračima Zvezde biti ponuđena opcija "uzmi ili ostavi" i da će naredna tri meseca svim igračima biti smanjena plata za 50%.

Takav postupak već je počeo u mnogim velikim evropskim klubovima, koji koji "žive" od TV prava i prodaje ulaznica.

Kod nas je situacija drugačija, jer su prihodi od ulaznica u domaćoj ligi i TV prava mizerni, ali će sasvim sigurno globalna finansijska kriza u fudbalu uticati na manje transfere, od čega žive Zvezda i Partizan, ali i drugi srpski klubovi.

Zvezdan Terzić je u obrazloženju o smanjenju plata rekao da je to preporuka UEFA i FIFA svim klubovima, ali Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost, demantuje da postoji takva preporuka Svetske i Evropske kuće fudbala.

- Obaveštavamo igrače i javnost da nije tačno da su FIFA i UEFA dali preporuku da se igračima smanje plate na 50%. Naši klubovi ne treba da brinu, neće na kraju pretrpeti nikakvu štetu i sve će se vratiti u normalu. Štetu trpe samo klubovi čiji budzeti zavise od tv prava, ulaznica i sponzora a kod nas takvih prihoda gotovo da i nema - naveli su na društvenim mrežama ove organizacije.

Kapiten Zvezde Milan Borjan ubrzo se posle Terzićeve najave o smanjenju plata oglasio i rekao da o tome ne može da se razgovara telefonom, već samo licem u lice i da Zvezdina svlačionica tako funkcioniše.

Videćemo kako će dalje teći proces oko smanjenja plata igrača, ali ove reakcije Sindikata, kao i reči kapitena Zvezde ukazuju da neće proći tako glatko. Nešto slično viđeno je i u Barseloni, gde je Lionel Mesi izazvao pobunu među igračima.

Video: Pomoć za najugroženije: Milan Borjan i Dejan Tomašević kao volenteri pakuju pakete za penzionere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    2. april 2020 | 14:29

    Па шта хоћете?! Пуну плату, а нити тренирате нити играте! Е па не може бајо мој!

  • Loki

    2. april 2020 | 14:41

    Da ste posteni I kako igrate vi bi sami smanjili plate 60%.

  • misa

    2. april 2020 | 14:51

    Sram vaz bilo sedite kuc u luksuzu pored bazena uživate dok neko izgubio pos’o nem za hleba vi se bogatite zato država da uvede posebne mere i za njih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA