≫ 

15 godina od najvećeg pesničenja u istoriji Premijer lige: Gde su i šta rade danas Dajer i Bojer?

Bio je to jedan od kultnih događaja 2005. godine koji se još pamti

  • 0
Bojer i Dajer tuča Foto: Printscreen/You Tube/sub7AV

Dok je fudbal, kao i svi mi u karantinu ovih dana usled epidemije korona virusa, ne preostaje nam ništa drugo nego da plovimo internetom i prisećamo se kultnih detalja iz istorije ove popularne igre. Tražeći vesti ovog popodneva, iznenada smo došli i do ovog detalja koji je obeležio istoriju Premijer lige.

Danas, 2. aprila, navršava se tačno 15 godina od jedinstvenog pesničenja saigrača na sred terena kultnog stadiona Njukasla. Svrake su izgubile sa 3:0 od Aston Vile, ali su utakmicu beležili prvotimci crno-belih Kiron Dajer i Li Bojer koji su se potukli kao u bokserskom ringu.

Naravno, obojica su odmah isključeni, ali je iza njih ostao jedinstveni incident nikada viđen na terenima elitnog ranga u Engleskoj.

Sve je počelo, napisao je Dajer u svojoj autobiografiji, kada je odlučio da ne doda loptu svom saigraču što je razbesnelo Bojera.

- Bojer je poludeo. J***o mi dodaj loptu. Prepao me je. Nekoliko minuta kasnije, opet je želeo da mu je odložim. Mislio sam da ima boljih opcija. Nije bilo ništa lično, ali je Bojer potpuno izludeo. Zaboga, vikao je na mene, nikad mi ne daš loptu. Nisam ti dao loptu jer si j****o s***e, odgovorio sam mu - napisao je Dajer u svojoj knjizi.

Prilikom čuvenog sukoba čuo se i Alan Širer koji je urlao da su obojica "sramota za klub" dok ih je vezista Aston Vile Geret Beri razdvajao.

Bojer i Dajer tuča Foto: Printscreen/You Tube/sub7AV

Menadžer Njukasla Grejem Sunes naterao ih je posle utakmice da se izvine jedan drugom i to pred kamerama nacionalne televizije.

- Rečeno mi je da Kiron Dajer nije nikoga udarao, već da je on bio meta udaraca. Mislim da Lija Bojera ništa ne može da odbrani, verujem da je kriv kao što snimak pokazuje i to jer mu je zadao više od jednog udarca. I moraće da prihvati kaznu koja ga čeka - rekao je Sunes.

Iako je bio siledžija u ovoj prilici, čini se da je Bojer prošao gore pošto je iscepan izašao sa terena. Ko bi tada rekao da će 15 godina kasnije prgavi Li biti jedan od talentovanijih trenera u Engleskoj gde trenutno predvodi londonski Čarlton koji je prošlog leta vratio iz treće lige u Čempionšip.

Kiron Dajer je počeo trenerski posao 2018. godine u mlađim kategorijama, ali ga i prekinuo sa željom da proba rad sa seniorima. Povremeno komentariše utakmice Premijer lige, ali ništa ga nije u karijeri proslavilo tako kao ovo pesničenje.

Video: Slalom, promašen zicer, pa umalo tuča, i sve u 30 sekundi na Marakani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA