Čelnici i igrači Partizana pregovaraju o platama

Ideja Uprave je da se mesečne zarade prepolove do juna meseca, posle čega bi se sve vratilo u normalne tokove, čeka se stav fudbalera

  • 5
Početak priprema FK Partizan Foto: Marko Jovanović

Pre nekoliko dana Crvena zvezda je najavila radikalno smanjenje plata fudbalerima usled pandemije korona virusa, a sličnu ideju imaju i u Partizanu, s tim što čelnici kluba iz Humske prvo nameravaju da razgovaraju sa svojim igračima ne bi li došli do zajedničkog rešenja.

Smanjenje bi, za razliku od večitog rivala, bilo oročeno do juna meseca, do kada bi prvotimci dobijali prinadležnosti umanjenje za 50 odsto.

Kapiten ekipe Vladimir Stojković je upoznat sa namerama čelnika još početkom sedmice, no, nikakvih konkretnih koraka još uvek nije bilo, jer u Humskoj žele da imaju čistu situaciju, a ne probleme koji bi doveli do tenzija i raskola.

Tim pre što smo svedoci da i u mnogo uređenijim zemljama i većim klubovima postoje problemi otkako se pojavila opcija smanjenja zarada (Barselona, Dinamo, Žilina proglasila bankrot...), da se “trguje” i proizvoljno tumače preporuke FIFA i UEFA u vezi sa platama fudbalera.

162. večiti derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Zato crno-beli nameravaju da obave razgovor sa svojim igračkim kadrom, da se na sto stave sve činjnice, pa tek onda donese racionalna odluka, koja će obema stranama ići u korist.

Zbog činjenice da je fudbal u svetu potpuno stao, da egzistencije mnogih vise o koncu i neizvesno je poslovanje u prelaznom roku, od koga inače Partizan živi, ideja je, kako rekosmo, da mesečne obaveze, shodno situaciji, budu umanjene za 50 odsto, a da posle tog perioda sve bude vraćeno u normalne tokove.

Ukoliko dve strane nađu zajednički jezik, plan bi bio sproveden od naredne uplate, dok će ovoga meseca igrači dobiti pune zarade.

Video: Ćiro Blažević: Cvele i Džaja su mi rekli Ne može, bre, Hrvat da vodi Zvezdu

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    3. april 2020 | 07:26

    Neka onsj strucnjak za pravo resi to pravnim putem.

  • misa tumbas

    3. april 2020 | 06:20

    sta je sa njihovim platama?? ja garantujem glavom da VVV nesmanjuju sebi nista

  • Tumbas

    3. april 2020 | 10:31

    Oni i ovako nista ne primaju od kluba sve menadzeri placaju (to je jedini klb gde se tako rafi) , o cemu pregovaraju......?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA