Englezi su očajni i ne znaju šta da rade: Sad razmatraju i igranje utakmica u Kini?

O tome će sutra raspravljati čelnici Premijer lige

  • 1
Premijer liga trofej, Engleska

Foto: Tanjug/AP

Vreme prolazi, epidemija korona virusa ne jenjava, samim tim nema ni naznaka kada će se nastaviti najpopularnije i najunosnije fudbalsko takmičenje na svetu. Sastanči se svakodnevno, ideje stižu pred čelnike Premijer lige, a najnovija o kojoj će sutra biti reči je da se kompletna liga preseli u Kinu.

Dakle da svi klubovi sa Ostrva otputuju u zemlju u kojoj je otpočela epidemija korona virusa i tamo privedu kraju sezonu u kojoj su preostale da se odigraju još 92 utakmice. Britanski Atletik piše večeras da bi ovo mogao da bude željeni scenario pogotovo ukoliko sredinom aprila krene prvenstvo u najmnogoljudnijoj zemlji sveta kako je najavljeno.

Podsetimo, prethodni predlog glasio je izmeštnaje utakmica na dva stadionu u Midlendsu, izlovanje fudbalera u hotelima i igranje pred praznim tribinama gotovo svakog drugog dana kako bi se što brže sezona privela kraju.

Takođe, izvesno je da u slučaju ubrzanog završetka sezone neće biti upotrebe VAR-a koji iziskuje po trojicu ljudi u istoj sobi što nije u skladu sa merama socijalnog distanciranja koje su donesene u cilju sprečavanja pandemije.

Bez obzira na sve, Premijer liga mora da bude odigrana do kraja jer bi je prekid i poništavanje sezone papreno koštalo, gotovo 800 miliona evra zbog unapred prodatih TV prava. Zato im je rešenje hitno potrebno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nscz

    3. april 2020 | 10:44

    Sto ne pitaju Ostoju ili Onog sa tompusom da im daju neki predlog?! Njih dvojica su puni ideja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA