≫ 

UEFA pisala svim Savezima: Ne prekidajte prvenstva, pravimo kalendar da se igra u julu i avgustu!

Evropska kuća fudbala reagovala posle odluke Belgijanaca da završe prvenstvo i dodele titulu Brižu

  • 2
Delije i Grobari, Uefa Foto: Marko Todorović

Evropska fudbalska unija (UEFA) pozvala je svih 55 članica da ne otkazuju nacionalna prvenstva i poručila da je plan da se fudbal igra tokom leta, a šampioni dobiju na terenu.

Kako prenosi Skaj sport, UEFA je, nakon što je Belgija juče prekinula prvenstvo i proglasila Briž za šampiona, poslala pismo Savezima u kojem se navodi da je od izuzetne važnosti da čak ni pandemija ne spreči da se takmičenja ne odluče na terenu u skladu s pravilima.

- Sigurni smo da će se fudbal moći igrati u mesecima koji su pred nama, a bilo koja odluka da se prvenstva prekinu bila bi preuranjena i neopravdana. Naše radne grupe su već održale nekoliko sastanaka i došle do zaključaka kada je reč o završetku sezone. Trenutno pravi raspored prema kojem bi se prvenstva igrala u julu i avgustu, a nakon što se ona završe igrali bi se preostali susreti u evropskim takmičenjima. Takođe, tražimo način na koji ćemo odrediti početak naredne sezone koja će, razumljivo, krenuti malo kasnije - navodi se u pismu i dodaje da će konačan raspored Savezima biti dostavljen najverovatnije sredinom maja.

Inače, ukoliko bi i druge evropske lige postupile po principu Belgijanaca, pogledajte u galerijama ispod ko bi bio šampion u svakoj zemlji u kojoj je prekinto prvenstvo.

TOP 10 liga u Evropi

Balkan i region:

Istočna i centralna Evropa

Ostale lige u Evropi

Video: Fudbala nema: Jedan klinac, malo osmeha i novi grafit ispred Marakane tokom vanrednog stanja

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA