≫ 

Kultni stadion Borusije Dortmund postao centar za obolele od korona virusa

Sjajan gest kluba u borbi protiv virusa

  • 1
FK Borusia, Augsburg Foto: Tanjug/AP

Nemački fudbalski klub Borusija Dortmund saopštio je da je će svoj stadiion staviti na raspolaganje za potrebe lečenja obolelih od virusa korona.

Kako se navodi u saopštenju, centar ispod severne tribine čuvenog Vestfalena, odnosno današnjeg Signal Iduna Parka, počeće sa radom od sutra.

Dodaje se da će biti isključivo namenjen za ljude kod kojih postoji sumnja da su oboleli od Covid 19 ili povezanih slučajeva koji nisu obrađeni u bolnici.

- Naš stadion je simbol našeg grada. To je referentna tačka za gotovo svakoga u Dortmundu i okolinih, a zahvaljujući svojim tehničkim, infrastrukturnim i prostornim kvalitetima, predstavlja idealnu lokaciju za aktivnu pomoć ljudima koji su zaraženi korona virusom ili se bore sa sličnim simptomima bolesti kao što su problemi s disanjem.

- Naša je dužnost i želja da napravimo sve što je u našoj moci kako bi tim ljudima osigurali pomoć - izjavio je izvršni direktor Borusije iz Dortmunda Hans-Joakim Vacke.

Video: Postavljeni kreveti u Čairu: Pogledajte gde će biti smešteno 1.000 osoba

(Telegraf.rs, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toronto Raptors

    3. april 2020 | 21:36

    Klub za Postovanje.I klub u kojem mnogi mladi igraci dobiju sansu za napredak,sto je u nekim klubovima nemoguce.Bravo Dortmunde !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA