Belgijanci se zaleteli s proglašenjem šampiona, UEFA im sada preti izbacivanjem klubova iz Evrope?

U priču se umešao i Fudbalski savez ove zemlje...

  • 0
FK Briž Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Fudbalski savez Belgije moraće da zatraži od UEFA dozvolu za prevremeni prekid prvenstva kako bi izbegao izbacivanje klubova iz evropskih takmičenja, objavili su mediji.

Podsetimo, Bord direktora Pro lige doneo je u četvrtak odluku da se belgijsko prvenstvo prekine usled epidemije korona virusa i titula dodeli lideru Brižu, dok će o klubovima koji idu u Evropu naknadno odlučiti komsija koja je formirana.

Međutim, ova odluka, koja je donesena samo dan posle sednice Izvršnog odbora UEFA, nije se dopala čelnim ljudima evropskog fudbala iz Niona, koji su poručili Savezima da ne prekidaju prvenstva jer se očekuje nastavak fudbaske sezone u julu i avgustu.

Predsednik Fudbaskog saveza Belgije Medi Bajat pozvan je u petak na raport kod prvog čoveka evropskog fudbala Aleksandra Čeferina koji mu je predočio da će Belgijanci morati da preispitaju odluku i da će o njoj poslednju reč dati UEFA na sledećem sastanku Izvršnog komiteta.

FS Belgije je saopštio sinoć i da je odluka Borda direktora Pro lige o prekidu šampionata "samo preporuka koja je loše protumačena" i da je na Generalnoj skupštini lige da odluči da li će je prihvatiti ili ne.

Sva je prilika da će Bajat i rukovodstvo belgijskog fudbala izvršiti pritisak na Skupštinu da je poništi, kako tamošnji klubovi ne bi ostali bez viza za Evropu sledeće sezone. Dakle, Briž još uvek mora da sačeka na proslavu titule.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA