≫ 

Ti si nov, možda ne znaš, ovo je Zidan, njega ne napadamo: Napokon razbijena urbana legenda Juvea

Bivši igrač "Stare dame" Zoran Bata Mirković je razbio taj mit da mu je Zidan na treningu dva puta probacio loptu kroz noge

  • 9
Pomen Sabanu Saulicu Foto: ATA Images

Mnoge urbane sportske legende i anegdote kruže Beogradom, neke od njih su tačne, a neke su malo predimenzionirane ili što bi se reklo netačne.

Jedna od njih je i priča o dolasku Zorana Mirkovića u Juventus.

Njega je zapazio Marčelo Lipi dok je igrao za Atalantu, pa ga pozvao u "Staru damu"

Zidan je neponovljiv

E sad, sledeći deo priče je delimično tačan, a deo je pridodat od strane ljudi koji su prepričavali. Treninzi su kod Lipija bili jaki,a Mirković je pričao da je trčao sa pancirom od deset kilograma na sebi, a onda pred kraj jednog treninga su se fudbaleri podelili u dve grupe i počeli da igraju fudbal.

Kada je Mirković tokom tog trening meča pokušao u jednoj akciji da zaustavi Zidana prosto nije znao šta ga je snašlo, dva puta mu je legendarni “Zizu” proturio loptu kroz noge. Marčelo Lipi je tada prekinuo trening i pozvao sve prisutne da se okupe da objasne Mirkoviću kako stoje stvari:

- Ti si novi, pa ne znaš, ovo ovde je Zidan. Mi njega ovde ne napadamo. Pokrivaj tu svoj deo terena, a njega pusti da igra to što igra. Nemoj bez veze da pravi budalu od tebe – rekao je Lipi.

Anegdota iz kategorije nije se desilo

Međutim, ovaj deo priče je izmišljen, to jest dodat je taj deo da je Zidan proturio Bati loptu kroz noge: Kako bar tvrdi Zoran Mirković, sve je bilo drugačije:

- Zidan je neponovljiv. Svakako jedan od najboljih igrača svih vremena i najmarkantnija fudbalska ličnost u mom životu. Slušam već godinama priču kako mi je na prvom treningu u Juventusu proturio loptu tri puta kroz noge i kako je Lipi zbog toga zaustavio igru i rekao mi da se ne zalećem.

- To nije tačno. Kod Lipija je zaista prštalo na treninzima kao da je reč o finalu Lige šampiona. I posle par oštrih startova, Paolo Montero je prekinuo igru i rekao da možemo slobodno da "kidamo" koliko hoćemo, ali da Zidana ne sme niko da pipne jer ako njega povredimo, možemo da se oprostimo od trofeja do kraja sezone.

- Eto, to je prava istina, a neko je samo načuo priču pa je posle prepričao onako kako je njemu odgovaralo - razbio je Mirković u jednom razgovoru za Blic urbanu legendu sa treninga Juventusa.

Video: Marko Grujić: Nerviram se kad Zidan ne daje šansu Luki Joviću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pex

    7. april 2020 | 09:17

    Koji ste vi kompleksasi cigosi,to je strasno😂

  • Vlada

    7. april 2020 | 09:59

    Mirkovic je imao uspesnu karijeru, a vas sa takvim komentarima pozivam da komentarisete vasu zvezdu Luku, na terenu a pogotovu van njega.

  • ...

    7. april 2020 | 08:38

    Evo ga,tipican franjo,ne da ti je proturio loptu kroz noge,nego ko zna koliko puta je to uradio,e sad,to sto si ti franjo,pa neces da priznas,to je druga stvar..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA