≫ 

Smešno je i pogrešno pokloniti Liverpulu titulu: Legenda Enfilda ne želi trofej za "zelenim stolom"

Džon Barns kaže da sezone mora da se završi

  • 0
APTOPIX Britain Soccer Premier League Van Dajk i ekipa čekaju odluku Foto: Tanjug/AP

Lideru Premijer lige Liverpulu treba još samo šest bodova pa da i matematički osigura prvu šampionsku titulu posle 30 godina, ali legendarni fudbaler ovog kluba Džon Barns kaže da to mora da se desi samo na terenu, nikako za "zelenim stolom" kako navijači Crvenih priželjkuju.

Smešno je i pogrešno da razmišljamo o konačnom učinku prema sadašnjem stanju na tabeli. Mnogo ljudi govori kako Liverpulu treba pokloniti titulu jer ima 25 bodova prednosti. Ali, za integritet fusbala je važno da se sezona završi na terenu - istakao je Barns.

On kaže da bi prekid sezone uslovio velike probleme.

- U tom slučaju imali bismo razne pritužbe drugih klubova. Jednima ne bi odgovaralo, a drugima bi odgovaralo poništavanje sezone. To ne sme da se dogodi, posebno zbog klubova koji se bore za opstanak, ali i onih iz nižih liga. Zato ne bi imalo smisla dodeliti Liverpulu titulu.

- Ne vidim zašto sezona ne može da se završi, pa bilo to za tri, šest, 10 meseci ili za godinu dana. Preostale utakmice moraju da se odigraju, verovatno u avgustu, uz dva meseca za pripremu za novu sezonu i sve rešeno - zaključio je Barns.

Prema reakcijama na društvenim mrežama, navijači Liverpula se slažu s njim i žele titulu na terenu, gde je njihov tim ove sezone uništio rivale i prekinuo dvogodišnju dominaciju Mančester Sitija.

Video: Grujić: I dalje čekam rezultate na korona virus

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA