≫ 

Čeferin otkrio krajnji rok kada sezona mora da bude gotova, LŠ i LE se možda ne budu ni igrali

Slovenac priznao da se uveliko radi na pronalaženju rešenja

  • 0
100 godina Fudbalskog saveza Srbije Foto: FSS

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin dao je intervju za nemački ZDF u kom je govorio o scenarijima koja čekaju fudbal posle kraja pandemije kroona virusa.

Slovenac je istakao i da je krajnji rok za završetak sezone u nacionalnim ligama 3. avgust, kao i da ne zna da li će se Liga šampiona i LIga Evrope uopšte nastaviti.

- Krajnji rok za završetak za oba turnira je svakakao 3. avgust. U nepoznatoj smo situaciji i moramo da budemo fleksibilni. Možda ćemo morati da igramo istim danima, čak i u istim terminima kao nacionalne lige. Imamo nekoliko različitih scenarija za nastavak Lige šampiona i Lige Evrope u maju, junu ili julu, a postoji i opcija da preostali mečevi neće uopšte biti odigrani - rekao je Čeferin i dodao:

- To će mnogo zavisiti od vlada pojedinih zemalja i toga da li će one dozvoliti da se fudbal igra. Ako kažu ne, mi tu ništa ne možemo. U septembru i oktobru će već biti kasno.

Čeferin je najavio i promenu sistema takmičenja u ovim uslovima.

- Možemo da igramo koristeći postojeći sistem, a možemo da igramo i samo po jednu utakmicu umesto dve i tada bi žreb određivao ko će biti domaćin, ili možda možemo da igramo i na neutralnom terenu. Možda se desi da igramo fajnal ejt ili fajnal for sistem. Najverovatnije će se sve igrati bez publike, ali uz TV prenose.

- Bilo bi pogrešno da ugrozimo zdravlje igrača, navijača, trenera, sudija. Sport nam je potreban, on ljudima daje snagu i energiju i jasno je da navijači postaju nervozni. Fudabl je ozbiljan biznis, ali su u ovom momentu prave superzvezde lekari, medicinske sestre i ostali zdravstveni radnici - jasan je bio prvi čovek UEFA.

Video: Dani u kojima korona virus nezabeleženo utiče na sport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA