≫ 

Dan kada je Mažić poništio penal Zvezdi za pobedu protiv Partizana u 86. minutu!

Tog 5. aprila 2008. godine najbolji srpski sudija je debitovao u večitim derbijima

  • 13
FK Crvena zvezda, FK Partizan, Milorad Mažić, 133. večiti derbi Foto: MN Press

Na današnji dan, pre 12 godina, fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su u Humskoj 133. prvenstveni večiti derbi koji je završen bez pobednika - 1:1!

Ali ne i bez velikog uzbuđenja koje derbi nosi, tuče na tribinama, tenzije na terenu, kao i komentarisanja sudijskih odluka. Pogotovo one koju je Milorad Mažić doneo u 86. minutu.

Najboljem srpskom sudiji to je bio prvi večiti derbi koji je sudio, a u 86. minutu je svirao penal za Zvezdu posle prekršaja golmana Božovića nad Nenadom Jestrovićem.

Međutim, posle konsultacije sa svojim pomoćnikom, Mažić je odlučio da poništi penal i pokaže na slobodan udarac na ivici kaznenog prostora. Udarac koji je, posle šuta Nenada Milijaša, završio preko gola.

Zvezda je povela u 22. minutu posle gola Igora Burzanovića, da bi Žuka u 29. postavio konačan rezultat meča.

Partizan je zadržao pet bodova prednosti i na kraju je osvojio titulu, a vredi pomenuti da je viđena tuča na istočnoj tribini stadiona crno-belih na kom se tada okupilo oko 20.000 gledalaca.

Takođe, sevale su varnice i među igračima koji su bili na ivici tuče.

Evo i sastava:

FK Crvena zvezda, FK Partizan, Milorad Mažić, 133. večiti derbi Igrači Partizana nasrću na sudiju Mažića Foto: MN Press

Partizan: Božović, Jovanović, Obradović, Vještica, Djordjević, Ednilson (od 80. Mitrović), Žuka, Maletić, Tošić (od 83. Lazevski), Moreira, Jovetić. Trener: Slaviša Jokanović.

Crvena Zvezda: Randjelović, Ninkov, Andjelković, Tomović, Gaj, Kastiljo, Milovanović, Milijaš, Koroman, Burzanović (od 69. Tričkovski), Misdongard (od 75. Jestrović). Trener: Aleksandar Janković.

U nastavku pogledajte i najzanimljivije detalje, uz napomenu da je poništen penal od 9.30 na videu ispod:

Video: Lalatović podivljao na početku utakmice, Mažić u 13. minutu morao da zaustavi meč

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sa svuh strana ovih dana

    5. april 2020 | 19:41

    Udari na Partizan.

  • terza1.

    5. april 2020 | 19:55

    I eto, na kraju dana stiže jedan tekst protiv Partizana. Čisto da se ispuni domaći zadatak. Poznato je da su navijač jednog klubai i njihovi novinari naviknuti na osamnaesterce i zvezdanaesterce. Ovaj spada u prvu kategoriju i svaka čast Mažiću. Lepo se vidi da je prekršaj izvan šesnaesterca. Te 2008. godine se snimalo sa više kamera nego sada. Valjda će Terzin sin, kao iskusni fudbalski radnik, sa ko zna koliko odgledanih utakmica, da uvede VAR tehnologiju u srpski fudbal.

  • Misko

    5. april 2020 | 18:16

    Da i nije dao crveni golmanu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA