≫ 

Zbog ove rečenice je puklo između Vijerija i Antića: Tada sam znao da je Srbin bivši trener Atletika

Podsećanje na netreperljivost između legendarnog italijanskog napadača i srpskog trenera

  • 0
Radomir Antić Foto: Marko Jovanović

Španski mediji su nedavno objavili vest da se Radomir Antić nalazi na listi najboljih trenera Atletika iz Madrida, zajedno sa još sedmoricom laureata!

Iskusni srpski stručnjak u dva navrata je vodio Jorgandžije, a najveći uspeh je ostvario 1996. godine kada je osvojio duplu krunu, da bi 1998. dobio otkaz.

Jedan od razloga za to bio je i italijanski napadač Kristijan Vijeri koji nikada nije voleo Antića, a to je u velikoj ispovesti za Telegraf 2017. otkrio Rade Bogdanović, takođe bivši igrač Atletika.

Pogotovo što je polusezonu bio cimer sa Vijerijem.

- Bobo Vijeri je jedan fenomenalan momak koji nikada nije voleo Špance. Nije mogao da se adaptira na život van Italije. Bio sam njegov cimer i mogu otvoreno o svemu da pričam s ove tačke gledišta. Ja sam imao možda i jedini privilegiju da se družim s njim. Iz noćnih izlazaka je dolazio kod mene u stan pa sam ga ja vozio na treninge.

- Imao je perfektu sezonu, bio je momak sa neverovatnom energijom. Kada krene u sprint, imali ste osećaj kao da je pored vas proleteo avion i da vas je onaj mlazni pritisak oduvao. To je bio Vijeri. Bio je mrcina. Primi loptu, odigra, leva noga, pljus, rašlje...

Bogdanović je potom otkrio i to da Vijeri nikada nije voleo Radomira Antića, kao i razlog za tu netreperljivost.

- Nikada nije voleo Radomira Antića, to znam sigurno. To potvrđujem. I reći ću zašto ga nije voleo. Nije ga voleo zato što je smatrao da je staromodan trener, a druga stvar je da ga nije voleo zato što mu je Antićev sin rekao da ga je on doveo u Atletiko, a ne tata. To mu je rekao pred utakmicu u Lesteru, u restoranu. Tada sam znao da je Antić bivši trener Atletika.

- Što se mene tiče, ja sam imao fenomenalnu komunikaciju s Antićem. Kada sam došao na Vinsente Kalderon u avgustu ja sam video jednu stvar - Bog je bio na nebu, Antić na zemlji. Tu vrstu poštovanja, popularnosti..Video sam svašta, ali tako nešto nisam. Međutim, on je naparvio tog momenta jednu katastrofalnu grešku. Uveo je sina u klub da radi. To se tada osetilo da ne štima. Vremenom je srozao svoj ugled i svoju karijeru. Moglo je to biti mnogo bolje. Ponavljam, te 1997. Bog je bio na nebu, Antić na zemlji. Deset godina kasnije - ne spominje ga niko! Ipak je on s Atletikom ispao iz Lige - napominje Bogdanović.

Video: Legenda crno-belih na utakmici Partizan-Molde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA