Serija A se igra do jeseni? Italijani najavili nešto što zvuči nemoguće

To je period kada se uveliko igra nova sezona

  • 0
FK Milan - FK Đenova, prazan stadion, korona virus Foto: Tanjug/AP

Predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina potvrdio je da je završetak prvenstva u setpembru ili oktobru - realnost.

Istog dana kada je UEFA najavila da bi Liga šampiona mogla da se završi tek na leto, prvi čovek italijanskog fudbala je taj rok što se tamošnjeg šampionata tiče pomerio na jesen.

Istini za volju, Gravina je to naveo samo kao mogućnost, mada je prethodnih nedelja bilo spekulacija i procena da bi moglo da se igra do jula.

- Jedini pravi način da se prođe kroz ovako kritičnu situaciju jeste da se ispune takmičenja sezone 2019/2020 i to ove godine na koji god način umemo - rekao je Gravina za Rai.

- Radimo na nizu hipoteza kojima bismo iskontrolisali situaciju najbolje što umemo. Mogući datum za nastavak sezone je 17. maj, ali smo svesni da je to samo mogućnost. Serija A do septembra ili oktobra je takođe mogućnost. To je i način da se izbegne ugrožavanje ne samo ove sezone, nego i sezone 2020/2021. - dodao je Gravina.

Da podsetimo, sve velike lige su suspendovane od prve polovine marta zbog pandemije korona virusa u čitavom svetu.

Italija je jedna od najpogođenijih ovom pandemijom sa skoro 16.000 mrtvih, ali su Gravina i ostali ljudi iz sveta fudala tamo više puta ponavljali da će Serija A morati da se završi dodelom Skudeta.

Video: Zvezdin fudbaler zaprosio devojku u karantinu uz pesmu Mitra Mirića

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA