Sećate li se čudesnog voleja Van Persija? Za titulu je dao jedan od najlepših golova u istoriji

Ova priča će zaboleti mnoge Tobdžije

  • 1
Robin van Persi i Pol Skols, Mančester junajted Foto: Guliver/Getty Images/Michael Regan

Holandski napadač Robin Van Persi je iz Arsenala otišao u Mančester junajted da bi osvojio titulu i to je uradio 2013. godine.

Sedam godina kasnije, dok traje pauza u sezoni zbog korona virusa, Holanđanin se prisetio i podsetio nas kako je Junajtedu doneo poslednju titulu do današnjih dana.

Igrala se utakmica protiv Aston Vile, a Junajted je bio u trci sa Mančester Sitijem, gradskim rivalom.

Građani su prethodno izgubili od Totenhema, pa su Đavolima matematički tri boda donosila 20. trofej. Van Persi ga je het-trikom u prvom poluvremenu "overio kod notara", a pritom je sa Vejnom Runijem postigao volej, jedan od najlepših golova u istoriji Premijer lige.

- Došao sam u Junajted da bih osvojio titulu, to je bio naš momenat za to. Osećaj je bio kao da igramo finale. Tog jutra, pre utakmice, moglo je da se vidi na licima svih nas, mora da se desi - priča Van Persi, a prenosi Metro.

Van Persi je prvi gol postigao posle samo 83 sekunde na asistenciju Rajana Gigsa, drugi je bio pravo remek delo iz 13. minuta.

Runi je povukao kontru, poslao loptu iz dubine, a Van Persi je pogodio volejčinu. Sada je "secirao" taj svoj pogodak.

- Pre utakmice smo Vejn i ja pričali o tome da me pronađe dugom loptom iza leđa odbrane, jer tu najviše naškodiš protivniku. A kad imate igrače kakvi su Vejn, Kerik i Skols, pre ili kasnije, naći će vas. To je bio dobar osećaj. Pritom, Vejn i ja smo to vežbali na treningu, ali je moralo da se poklopi nekoliko stvari.

- Od trenutka kada je poslao pas, morao sam da pronađem prostor. Kada sam to uradio, onda sam morao da brojim korake jer ako je poslednji bio predug ili prekratak, ne bih lepo pogodio. Brzo sam pogledao kuda lopta leti i procenio gde će da padne, a već sam znao gde je gol. Sve se poklopilo. Vežbate te stvari i planirate ih, ali kada dođe utakmica i završi se kako se ta završila, to je onda ostvarenje sna - zaključio je Van Persi.

Da podsetimo, po završetku ere Ser Aleksa Fergusona na klupi Crvenih đavola završen je i njihov trofejni niz, a titule su od 2013. naovamo tri puta pripadale Mančester Sitiju, dva puta Čelsiju i jednom Lesteru.

Liverpul je na pragu prve svoje titule posle punih 30 godina, ali je pitanje šta će biti sa ovom sezonom Premijer lige.

Video: Bolju asistenciju od ove nećete videti: Ovaj pas igra odbojku bolje od mnogih ljudi

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ratar

    6. april 2020 | 08:42

    Secamo se. al kako mu je Runi nabacio to je tek majstorstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA