Srbin dobio otkaz na mestu selektora posle 106 dana i bez ijedne odigrane utakmice

Jovanović napustio UAE

  • 1
Ivan Jovanović Jovanović (prvi sleva) zajedno sa svojim stručnim štabom Foto: Guliver/Angel Martinez/Getty Images

Srpski trener Ivan Jovanović dobio je otkaz na mestu selektora fudbalske reprezentacije UAE posle 106 dana, i bez ijednog zvaničnog vođenog meča!

Čelnici pomenutog nacionalnog tima angažovali su Jovanovića u decembru i dali mu ugovor na šest meseci, ali su zbog korona virusa odlučili da je previše da ga plaćaju.

Jovanović je na klupi zamenio Holanđanina Berta van Marvijka, a UAE će sada morati da traže svog petog selektora u tri godine.

Jovanović je u Emiratima radio i kao trener, jer je dva puta vodio Al Nasr. Bio je i želja Crvene zvezde, kao i Fudbalskog saveza Srbije.

Najveći uspeh ostvario je sa kiparskim APOEL-om s kojim je igrao četvrtfinale Lige šampiona. Tokom karijere radio je još u Grčkoj kao trener Iraklisa (dva puta), Panahaikija i Niki Volosa.

UAE su, inače, veoma loše započeli kvalifikacije za SP 2022 i tek su četvrti u grupi -  iza Vijetnama, Malezije i Tajlanda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA