≫ 

Najstariji golman Srbije postaje "Đavo": Kalinić staje na gol legendarnog kluba sa Karaburme

FK Poštar 1930 za koji brani Milan Kalinić, fuzionisao se sa legendarnim "Đavolima" sa Karaburme

  • 1
Milan Kalinić Foto: Telegraf

Fudbalski klub Beograd sa Karaburme ponovo se vraća na beogradsku fudbalsku mapu. Popularni “Đavoli” fuzionisali su se sa FK Poštarom sa Zvezdare, te će od naredne sezone klub nositi ime FK Beograd 1929.

Poštar ionako od ove sezone već igra na Karaburmi, a trenutno se nalaze na prvom mestu u 1. Beogradskoj ligi (peti rang takmičenja). Na golu tima je 47-godišnji glumac Milan Kalinić.

Milan Kalinić Momci pokrijte taj ugao: Milan Kalinić golman Poštara Foto: Telegraf

Klub sa Karaburme do sezone 2011/12 takmičio se u Srpskoj ligi Beograd (trećem rangu), ali je zbog greške u FSS klub nije preregistrovan za nerednu sezonu. Od te sezone FK Beograd nije imao prvi tim, ali su mlađe kategorije i dalje učestvovale u takmičenjima.

Sada če posle fuzije sa Poštatom igrat u četvrtom rangu takmičenja.

Najveći uspeh kluba bio je u sezoni 1999/00 godine kada je klub bio prvi u drugoj ligi, ali je odustao od plasmana u Prvu ligu SRJ (sadašnja Superliga Srbije), ali su svoj status prepustili Sartidu iz Smedereva koji je inače trebao da ispadne iz Prve lige SRJ.

Da je te sezone Beograd ispunio potrebne uslove, Karaburma kao beogradsko naselje, imala bi dva tima (OFK Beograd i FK Beograd) u velikoj ligi Jugoslavije.

U tom periodu dres crveno-plavih nosili su: Žarko Lazetić, nekadašnji fudbaler Partizana, kao i Ljubo Baranin u periodu od (2005-2007). A prvi trenerski posao nekadašnjeg trenera Crvene zvezde Miodraga Grofa Božovića bio je u Beogradu sa Karaburme, on je predvodio tim u sezoni 2000-2001.

FK Beograd u tom periodu je imao i navijačku grupu “Đavoli” koja je osnovana 2003. godine. Najviše sukoba imali su sa “Šumarima” (navijači FK Balkana iz Mirijeva), kao i sa navijačima Dorćola, Hajduka sa Lion.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA