≫ 

Otišao je omiljeni "Šeširdžija": Priča o psu Lutonu i golu Antića zbog kojeg je njegov trener plesao

I engleski drugoligaš se oprostio od legendarnog srpskog stručnjaka

  • 2
Radomir Antić Antić posle gola Mančester Sitiju Foto: Printscreen: You Tube/Dragan Vranić

Dok Španija i Srbija tuguju zbog odlaska verovatno najomiljenijeg selektora kojeg je ova zemlja imala u novijoj istoriji, Radomira Antića koji je preminuo u 71. godini, šok je zadesio i Luton Taun, drugoligaški klub iz Engleske koji je izgubio svoju igračku legendu.

Radi (Raddy), kako su ga iz milošte prozvali u ovom gradu, oblačio je narandžasti dres popularnih "Šeširdžija" čak 108 puta i postigao deset golova u periodu od 1980 - 1983. godine.

Bio je protagonista promocije Lutona u tadašnju Prvu diviziju i sezoni 1981/82. Ipak, kultni status na Kenilvort Roudu stekao je godinu dana kasnije golom protiv Mančester Sitija u 86. minutu i to na gostujućem Mejn Roudu.

Luton je bio na nekoliko minuta od ispadanja iz lige, pre nego što je Antić fantastičnim udarcem sa ivice šesnaesterca doneo veliku radost svom timu i naterao trenera Dejvida Plita na čuveni pobednički ples po terenu Građana koji se i dan danas prepričava među starijim ljiboteljima Lutona.

Upravo taj gol jedan je od najdražih koje je Radomir dao u čitavoj karijeri.

- Pamtiću ga zauvek. Uz duplu krunu sa Atletikom i pogodak za Fener protiv Galatasraja, to je jedan od meni najdražih detalja iz života. Taj gol je ostavio Luton u najjačoj engleskoj ligi - izjavio je svojevremeno Antić.

Nije bila tajna da se legendarni srpski stručnjak uvek rado vraćao u Luton.

I nakon što je završio igračku karijeru često je boravio u Londonu, a pre više od decenije dok je OFK Beograd boravio na turneji u Engleskoj kada je između ostalih igrao i sa Lutonom, Antić je u kameru SOS kanala ispričao anegdotu o psu istog imena koji je neizostavni deo njegove porodice.

Pogledajte fotografije Radomira Antića iz igračkih dana:

I taj detalj govori koliko je Radiomir voleo maleni Luton Taun, a sadašnji drugoligaš oprostio se od njega ove večeri dirljivom porukom na društevnim mrežama.

- Istinski heroj Šeširdžija, koji je prvo doneo promociju i pa sprečio ispadanje iz lige. Misli svih na Kenilvort Roudu su uz porodicu i prijatelje Radomira Antiča u ovim groznim i tužnim vremenima. Počivaj u miru, Radi - napisali su na Tviteru Luton Tauna.

Video: Umro Radomir Antić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    6. april 2020 | 22:57

    Napustio nas je divan covek, veliki srbin izuzetan sportista I sportski radnik,izvojevao je mnogo pobeda, Ali ovu zadnju nije nazalost nije uspeo. Veliko hvala za sve sto su ucinio u sportu dori covece. Neka ti je vecna Slava.

  • Joco

    6. april 2020 | 23:50

    Svi sa ovog sveta odlaze potpuno sami, bilo do sada biće i ubuduće, ali ostajemo mi koji smo dužni da zajedno i pojedinačno čuvamo sećanje i uspomene na ljude koji su obogatili i naše živote. Ti si Radomire sve svoje poslove završio za čistu peticu. Obaveze svih vrsta ostaju nama, pre svega tvojim prijateljima, pa i tvojoj porodici, da čuvamo uspomenu na Tebe. Na svaki način! Možda mitsko proviđenje večnog života i leži upravo u tome da se kroz porodicu, najbliže, prijatelje čuva lik kroz generacije i tako, na neki način produžava ovozemaljski život čoveka koji je otišao na drugi svet, Opraštamo se od čoveka, čiji je trag u ovom prolaznom životu neizbrisiv. Sa životne scene otišao je Radomir Antić, veliki laf života, u naopakom vremenu kada je laf trebalo biti. Putuj, prijatelju. Tvoj kraj nema kraja! Jer, za života si postao besmrtan, postao čovek života. Samo fizički odlaziš, ali zauvek ostaješ u lepim sećanjima i uspomenama. Večna ti slava i veliko ljudsko HVALA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA