≫ 

Fudbalski savez se oprostio od Antića: Srbija može da bude ponosna na takvog čoveka

FSS je istakao da je Antić bio poznat po velikoj harizmi, stručnosti i autoritetu

  • 5
Radomir Antić Foto: MN Press

Tužna vest za evropski i srpski fudbal. U Madridu je, posle kratke bolesti, u 72. godini preminuo jedan od najboljih srpskih trenera Radomir Antić.

Od Radomira Antića oprostio se i Fudbalski savez Srbije biranim rečima.

Kako je naveo Savez, bio je poznat po velikoj harizmi, stručnosti, ogromnom znanju i autoritetu, ostavio je traga svuda gde je radio, pa ga zato na Pirinejima mnogi slave i veoma poštuju, pre svega navijači Atletika kojima je podario duplu krunu u sezoni 1995/1996.

- Svima koji su poznavali Radomira Antića ostaće praznina u srcu, a Srbija može da bude ponosna da je imala takvog čoveka u inostranstvu, koji se svojom zemljom uvek ponosio. Fudbalski savez Srbije izražava iskreno saučešće porodici Antić. Počivajte u miru 'Mister - navodi se na sajtu FSS.

Antić je tokom karijere predvodio i tri najveća španska kluba, Real Madrid, Atletiko Madrid i Barselonu. Trenirao je i Saragosu, Ovijedo, Seltu, Šandong Luneng i Hebej, a od 2008. do 2010. godine bio je selektor Srbije sa kojom je išao na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine.

Pogledajte galeriju fotografija Radomira Antića kroz dekade

Video: Umro Radomir Antić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA