≫ 

Od Istanbula, pa sve do Kine: Pogledajte kako su se svi Antićevi bivši klubovi oprostili od njega

Radomirova porodica može da bude ponosna...

  • 1
Radomir Antić Foto: MN Press, Facebook F.K. Sloboda Uzice, partizan.rs, fenerbahce.org, realzaragoza com, lutontown.co.uk, realoviedo.es, atleticodemadrid.com, realmadrid.com, fcbarcelona.com, rccelta.es

Fudbalski svet je zanemeo sinoć nekoliko minuta pre 20 časova kada je stigla tužna vest da je Radomir Antić, proslavljeni srpski fudbaler i trener, izugbio bitku s opakom bolešću i preminuo u Madridu u 71. godini.

Vest o odlasku na večni počinak poznatog stručnjaka koji je gradio karijeru u više zemalja kao igrač i na dva kontinenta kao trener, objavili su svi mediji što je bio znak nekadašnjim Radomirovim klubovima da se oproste od njega na prigodan način.

Među prvima su to uradili španski velikani i to sva tri koje je Antić trenirao. Kako je najveći trag ostavio u Atletiku iz Madrida odatle su i stizale prve potvrde da je iskusni stručnjak preminuo.

Jorgandžije su među prvima objavile da im je preminuo član crveno-bele porodice, a otprilike istovremeno su usledili i tvitovi Barselone i Reala.

Ubrzo su reagovali i klubovi u kojima je Antić nastupao kao igrač, pa su tako počast preminulom fudbaleru odali srpski timovi Partizan i Sloboda iz Užica u kojoj se Radomir afirmisao pre dolaska u Beograd.

Poslednje zbogom Radomiru Antiću poslao je i turski velikan Fenerbahče u čijem je dresu proveo dve sezone, kao i španska Saragosa i engleski Luton za koje je takođe nastupao u igračkoj karijeri koja je trajala čak 17 godina.

Naravno, Radomira Antića nisu zaboravili ni klubovi koje je trenirao, a pored velikana Reala, Barse i Atletika, od Srbina su se prigodnim porukama oprostili i Selta i Ovijedo.

Ipak, najveća satisfakcija za lik i delo Radomira Antića, kao i za njegovu poroducu, može da bude činjenica da je vest o smrti srpskog stručnjaka pogodila čak i predstavnike Šandonga i Hebeija, kineskih klubova na čijim je klupama srpski trener sedeo tokom karijere.

Naravno, od Antića se progodnom porukom oprostio i Fudbalski savez Srbije.

Očigledno da je Radomir Antić tokom života i karijere stekao veliko poštovanje, bez obzira na rezultate koje je ostvarivao. Njegova porodica ima čime da se ponosi.

Video: Radomir Antić podučava klinca taktici u restoranu: To je fudbal, sine moj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA