≫ 

Žander prvi put o paklu zbog pretnji navijača Zvezde: Želeli su smrt mojoj porodici zbog penala

Traumatičan period je iza Brazilca

  • 19
Žander, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Sudbina Žandera u Crvenoj zvezdi bila je ispisana onog trenuta kada je skrivio penal protiv Olimpijakosa, Grci dali gol za prolaz u Ligu Evrope, a Zvezda surovo eliminisana u mučnoj noći na "Karaiskakiju". 

Brazilac od tada nije odigrao ni minut za crveno-bele, navijački gnev je bio preveliki, a kada se sve stišalo, a trebalo je i tu vremena da prođe, desilo se očekivano - dobio je ispisnicu od kluba sa "Marakane".

Žander se posle dugo vremena oglasio o toj utakmici, prvi put van svojih društvenih mreža, pričao je za kiparski portal kerkida.net i otkrio kroz kakav je pakao prolazio zbog pretnji navijača.

- To je zaista bio najgori trenutak koji mi se desio u karijeri. Četiri dana pre utakmice u Atini dao sam gol i imao asistenciju. Četiri dana kasnije prolazio sam kroz pakao - priseća se Žander Santana, prenosi sport24.gr pisanje portala kerkida.net.

Posle košmarne večeri u Atini našao se na udaru navijača koji nisu prezali ni od pretnji smrću!

- Ono što me je najviše rastužilo su poruke koje sam dobio. Da su bile samo za mene, ne bi mi teško pale, ali kada vam prete i porodici, reči su tada suvišne... To ne sme da se dešava u fudbalu. Dobijao sam razne poruke, čak i audio. Svašta su mi govorili: "Želimo da umreš, ne samo ti nego i tvoja supruga i sin. Neka ti umre cela porodica. Ti si majmun". 

Žanderu nije bilo lako tih dana, nije bilo više govora o tome da ostane u Zvezdi, nije bilo govora da uopšte misli o fudbalu u tim trenucima...

- Sve to me je jako pogodilo, i sve to zbog penala... Smešna je priča da sam namerno napravio penal jer sam dobio novac od Olimpijakosa da to uradim, ili zbog kladionice. Ja se nikad ne kladim. Nikad ne bih mogao da naudim svom timu. To je budalaština. Život ide dalje, dešava se i najboljim igračima na svetu. Bilo je to teško vreme, ali moram da idem dalje. Gledam napred, osećam se jakim.

Video: Sve greške Žandera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ♦️⭐⭐

    7. april 2020 | 21:09

    Sta ce Terza i Mrkela fa kazu ?

  • Нишлије 1986

    7. april 2020 | 21:14

    Терзићу Јањичару 🟥⬜🟥

  • EXE

    7. april 2020 | 22:49

    Ali najveca fora je to sto je Milojevic veci krivac od Zandera, ali amateri to nece shvatiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA