"Uručio otkaz" Krstajiću kao selektor, a posle Ukrajine hoće u klub: Ševa bi u Italiju ili Englesku

Dve su željene destinacije

  • 0
Andrej Ševčenko Printskrin: Instagram

Ukrajinska fudbalska legenda i selektor reprezentacije te zemlje Andrej Ševčenko planira da nastavi karijeru trenera u dve zemlje: Italiji ili Engleskoj.

Tutosport je razgovarao sa Andreom Malderom, Milanovim analitičarem mečeva koji radi sa Ševčenkom u ukrajinskom štabu.

- Posle iskustva na mestu selektora, njegov cilj je da preuzme klub. BIlo da je reč o Seriji A ili Premijer ligi, to ne pravi veliku razliku. On je ozbiljan radnik i impresionirao me je od starta. Pozvao je mene i Maura Tasotija (nekadašnji pomoćni trener u Milanu) u svom štabu pre četiri godine i voli da sluša i prihvata drugačija viđenja situacije - navodi Maldera.

Za Ševčenka je tokom igračke karijere Karlo Anćeloti bio veliki mentor, posebno zato što obraća pažnju na detalje kada priprema utakmice i prati razvoj igrača.

- S druge strane, deli i sa Masimilijanom Alegrijem to što čita meč u hodu i predoseti šta će se desiti, kada je vreme da smiri igru, brani se ili ide u pun napad. Ševa je neverovatan lik i igrači mu stvarno veruju, što je ključno u modernom fudbalu - kaže Maldera.

Da podsetimo, deo svog trenerskog umeća je prošle godine u junu na svojoj koži osetio i tadašnji selektor Srbije Mladen Krstajić.

Ukrajina je tada igrala u Lavovu meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i bila deklasirana sa 5:0.

Taj meč je kasnije poslužio da Fudbalski savez Srbije zahvali Krstajiću na saradnji.

Video: Andrej Ševčenko: Srbija ima gorostase i snažne momke u reprezentaciji

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA