≫ 

Ronaldinjo pušten iz zatvora!

Umesto iza rešetaka, biće u hotelu gde čeka suđenje

  • 5
Ronaldinjo

Foto: Tanjug/AP

Bivši brazilski fudbaler i as Barselone i Milana Ronaldinjo pušten je iz zatvora posle 32 dana, pošto je uplatio kauciju od 1,5 miliona evra

On je u Paragvaju završio iza rešetaka jer je pri ulasku u zemlju koristio lažni pasoš zajedno sa bratom Robertom de Asisom Moreirom.

Međutim, to ne znači da je potpuno slobodan. Sudija Gustavo Amarilja odlučio je da njih dvojica mogu da budu u hotelu u Asunsionu dok čekaju suđenje za svoje krivično delo.

Ronaldinjo i Roberto su uhapšeni početkom marta kada su zatečeni u "Resort Yacht and Golf" klubu u Paragvaju.

- Kancelarija javnog tužioca je izdala nalog za hapšenje i optužila Ronaldinja za korišćenje javnog dokumenta sa lažnim podacima što je zahtevalo njegovo prinudno zadržavanje - stajalo je tada u saopštenju ministra unutrašnjih poslova Paragvaja.

Njegovi advokati su u međuvremenu jednom već tražili mogućnost da plate kako bi Ronaldinjo bio pušten da se brani sa slobode, ali je taj zahtev odbijen.

Ronaldinjo

Foto: Tanjug/AP

Nakon što je uhapšen, Ronaldinjo se pravdao da je pasoš dobio na poklon od lokalnog sponzora i da nije bio svestan da čini nešto loše time što ga je uzeo.

Čak je i četrdeseti rođendan dočekao iza rešetaka zatvora Agrupasion Espesijalizada gde je bio glavna atrakcija.

Ronaldinjo

Foto: Tanjug/AP

Možda je bio atrakcija za druge, ali sam nije bio srećan, kaže njegov prijatelj Nelson Kuevas.

Posetio ga je u zatvoru u martu i onda za CNN izjavio kako je vreme u zatvoru uzelo danak na brazilskom fudbalskom mađioničaru.

- Ono što ga razlikuje od mnogih je njegov osmeh, dobra energija i njegov način života, ali sada, zbog situacije kroz koju prolazi taj osmeh je izgubljen, jer je u zatvoru, mestu na koje nije navikao - rekao je tada Kuevas.

Ronaldinjo

Foto: Tanjug/AP

Da podsetimo, Ronaldinjo je najbolje sezone karijere odigrao u Barseloni polovinom prošle decenije kada je dvaput proglašavan za najboljeg fudbalera planete.

Osvajao je Ligu šampiona, Svetsko prvenstvo u fudbalu i ostaje upamćen kao jedan od najatraktivnijih fudbalera u istoriji igre.

Video: Ronaldinjo oslobođen posle hapšenja zbog lažnog pasoša u Paragvaju

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA