Duša me boli srce, mi se cepa: Milinko Pantić skrhan bolom zbog smrti fudbalskog oca Radomira Antića

Bivši fudbaler Atletiko Madrida, kojeg je baš Antić doveo u tim i učinio herojem kluba u jednoj sezoni, tužan zbog odlaska svog trenera

  • 1
Milinko Pantić MilinkoPantić (levo) i Zvonko Milojević) sede na klupi za rezervne igrače Foto MN Press

Bivši fudbaler Atletiko Madrida i mnogih španskih klubova, kao i reprezentacije Jugoslavije, Milinko Pantić teško je primio smrt svog fudbalskog "oca" Radomira Antića.

Pantić živi u Madridu sa porodicom i često bio u kontaktu sa čovekom koji mu je promenio fudbalsku karijeru tako da ga je vest o smrti Mistera pogodila.

Radomir Antic Atletiko Ekipa Atletiko Madrida koja je osvojila duplu krunu 1995/96 Printskrin: Youtube/ Алекс 83 ig

- Nisam bukvalno imao snage da pričam. Španci su po tom pitanju drugačiji od nas, oni odmah zovu, za njih je to nekako najnormalnije, a ja od šoka jednostavno nisam imao snage da progovorim - rekao je za "Novosti", Milinko Pantić i dodao:

-Duša me boli, srce mi se cepa i zbog momenta u kojem se sve ovo dogodilo, što ne možemo da se vidimo sa njegovim najmilijima, da podelimo tugu, evociramo uspomene.

- Očekujem kada ovo sve prođe da mu se Atletiko oduži na pravi način, jer je reč o čoveku kojeg su navijači ovog madridskog kluba uvek i u svakoj prilici pozdravljali aplauzom u znak zahvalnosti za nezaboravnu sezonu - istakao je najbolji učenik Mistera.

Pantić je jedan od ljudi iz najbližeg okruženja poznatog trenera pa je i znao za zdravstvene probleme.

Milinko Pantić Milinko Pantić na treningu reprezentacija Jugoslavije Foto MN Press

- Svašta sam pročitao, ima tu i mnogo izmišljotina. Prava istina je da je od početka imao problema sa kamenom u žuči, a ne sa pankreasom, koji je na kraju sve iskomplikovao.

- Odatle su krenuli svi problemi, kasnije se situacija pogoršala i eto, u ponedeljak je stigla najstrašnija vest - jasan je Pantić koga je smrt Antića zatekla u Madrudu.

- Supruga, dve kćerke i ja smo u potpunom šoku. Lično sam Radomira doživljavao kao familiju, kao najbliži rod, a znam da je i on tako doživljavao mene i moju porodicu. Sećam se da je kada mi se rodila starija kćerka govorio da mu je to prva unuka.

Radomir Antić Radomir Antić kao selektor Srbije Foto: MN Press

- Napustio nas je mnogo dobar čovek i to je ono što želim posebno da naglasim, a to kakav je bio stručnjak svi znaju i izlišno je pričati.

O uticaju Antića na karijeru ovog fudbalera se dosta zna, jer mu je promenio život

- Da nije bilo Radomira Antića ja danas ne bih bio ovde gde se nalazim, ne bih ni bio u prilici da vam se javim iz Madrida. Antara je bio fudbalski mangup. Ne znam kako će zvučati, ali to je ono prvo što mi padne na pamet, da je on uspeo da pripitomi gazde klubova, i Hila i Mendozu i Gaspara. - rekao je Pantić.

Video: Umro Radomir Antić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    8. april 2020 | 18:04

    Ni levom ni desnom vec glavom Pantic Milinko je doneo atletiku duplu krunu seca li se neko natpisa u sportu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA