Partizan smanjuje plate fudbalerima za 50 odsto!

Zarade će takođe biti prepolovljene i kompletnom stručnom štabu, menadžmentu kluba i delu zaposlenih, a sve je oročeno do juna

  • 7
162. večiti derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Pre nekoliko dana Crvena zvezda je radikalno smanjila plate fudbalerima usled pandemije korona virusa, a po istom koncu danas je to učiniti i Partizan, koji je u dogovoru sa igračima umanjio zarade 50 odsto, ali oročeno do juna meseca, kako je Telegraf pre nekoliko dana i najavio.

Velika većina prvotimaca crno-belih je pristala na kompromis, manji deo još uvek razmišlja, ali će, bez obzira na to, klub iz Humske danas doneti odluku o restriktivnoj meri, jer je dobio zvaničnu, pismenu podršku UEFA i FIFA.

Smanjivanje zarada ne obuhvata samo igrački kadar, već će plate do početka leta biti prepolovljene i kompetnom stručnom štabu, menadžmentu kluba iz Humske, ali i delu zaposlenih, kako bi mere štednje bile što efikasnije i kako bi klub posle pomenutog perioda nastavio sa normalnim funkcionisanjem.

Kapiten ekipe Vladimir Stojković je još početkom prošle sedmice obavešten od strane čelnika kluba u vezi sa idejom o smanjeju zarada igračkom kadru i on je kao jedan od najiskusnijih u svlačionici trebalo da bude spona dve strane.

Vladimir Stojković Vladimir Stojković bio je spona uprave i svlačionice kao kapiten ekipe; Foto: Marko Jovanović

Početkom sedmice najiskusniji, ujedno i najplaćeniji fudbaleri (i domaći i strani igrači) su obavili sastanke sa čelnicima, gde im je predočena ideja, koja je na kraju i obostrano utanačena, čak i papirološki definisana i overena u institucijama, kako bi situacija bila potpuno čista.

Klub iz Humske nije želeo nikakve tenzije i halabuku, nalik onima u Dinamu iz Zagreba ili slavnoj Barseloni, nije želeo ni pažnju javnosti, već miran dogovor koji bi u ovom slučaju najviše koristio Partizanu, u trenutku kada ceo sportski, pa i fudbalski svet stoji u mestu, a pritom u velikom meri ne bi oštetio ni fudbalere.

U pitanju je čista egzistencija, jer crno-beli, kao uostalom i svi klubovi sa Balkana, žive od transfera, koja je usped pandemije virusa, potpuno u magli, jer je tržište “zamrznuto” i veliko je pitanje kakav će uopšte biti prelazni rok i da li će se otvoriti bilo kakva mogućnost prodaje igrača.

Posle nekoliko dana razmena infidmacija i usaglašavanja stavova, dogovoreno je, kako već rekosmo, da zarade prvotimaca budu umanjene za 50 odsto do juna (tri plate), kada će se sve vratiti u normalne tokove.

Stadion Partizana U Humskoj se nadaju da će u junu situacija da se vrati u normalu; Foto: Telegraf.rs

Na taj način klub će uštedeti novac, kako bi i ubuduće mogao da nastavi sa normalnim isplatama zarada kao i u prethodnih desetak meseci, kada je došlo do stabilizacije i igrači su dobijali prinadležnosti mesec za mesec bez izuzetka.

Činjenica je da su fudbaleri crno-belih na ovaj način podneli žrvtu i u velikoj meri pomogli Partizanu da prebrodi teške momente, jer klub iz Humske, sem transfera iz sopstvenog pogona, nema ama baš nikakvu pomoć “sa strane”, donatore, dobrotvore ili simpatizere na funkcijama, koji bi dali malo “vetra u leđa”...

Klub iz Humske će u toku dana izdati i zvanično saopštenje povodom odluke o smanjenju zarada.

Video: Sadikova poruka Srbima: Molim vas, ostanimo kod kuće, svakog dana iz Italije čujem sve najgore

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VALJAK

    8. april 2020 | 13:21

    UPRAVI SMANJITI 80 %. I TO IM JE MNOGO. PROFITERI !

  • LOSMI73

    8. april 2020 | 13:23

    I kad su igrali i kako su igrali nisu zasluzili ni tih 50%!!! Ne treba im nista dati oa ko hice da ostane iz ljubavi nek ostane a ko nece nek pali! NAPRED PARTIZAN!!!

  • Đorđe

    8. april 2020 | 13:51

    Ali će zato upravi da povećaju za sto posto!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA