≫ 

Otac mu je umro, sestra se rodila u kući, a on gradi bolnicu u selu: Teška priča je iznedrila heroja

Govorio je o sebi u dokumentarcu "Made in Senegal"

  • 0
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Napadač Liverpula Sadio Mane otkrio je kako je jedan detalj iz njegove porodice bio okidač da u svom selu izgradi bolnicu.

Mane je već godinama unazad poznat kao "običan" momak koji nije zaboravio svoje poreklo u Senegalu, a i ranije je pomagao svojoj lokalnoj zajednici.

- Imao sam sedam godina. Trebalo je da igramo fudbal kada mi je rođak prišao i rekao da mi je preminuo otac. Rekao sam mu da se šali, nisam to mogao da razumem - priča Mane.

Godinama kasnije njegovi saigrači pričaju o njemu kao jednom od najboljih igrača planete, jedan je od najskupljih, ali i najskromnijih.

- Pre nego je preminuo bio je bolestan nedeljama. Dali smo mu neke tradicionalne lekove i bio je miran tri, četiri meseca. Onda se bolest vratila, a pošto u Bambaliju nije bilo bolnice morali su ga voziti u susedno selo da mu spasili život, ali to nije bio slučaj - nastavlja Mane svoju priču.

U dokumentarcu "Made in Senegal" između ostalog oslikava i kako je morao da se odrekne svega da bi uspeo u fudbalu.

Tim pre što je ostao bez "glave kuće" i oslonca u ocu. Morao je sam da doprinosi.

- Dok sam bio mali tata mi je uvek pričao koliko je ponosan na mene. On je bio čovek velikog srca i kada je preminuo, to je ostavilo teške posledice na mene i ostatak porodice. Kada je umro, rekao sam sebi sada moram dati sve od sebe da pomognem majci. To je bilo teško kada si tako mlad - kaže Mane.

U svom rodnom selu je nacionalni heroj, što je posebno moglo da se vidi kada je proglašen najboljim afričkim igračem. Kako i ne bi kada je prošle godine u svom selu izgradio školu, a bolnica bi trebalo da bude gotova za šest meseci.

- Sestra mi se rodila u kući jer nije bilo bolnice u našem selu. To je bila jako jako tužna situacija za sve. Zato sam odlučio da napravim bolnicu da ljudima dam nadu - ispričao je Mane.

Da podsetimo, on je sa Liverpulom prošle godine osvojio Ligu šampiona, a uz Mohameda Salaha i Roberta Firmina čini jedan od najubojitih napadačkih trija u svetu fudbala.

Video: Ne zna čovek gde je krenuo i šta ga tamo čeka

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA