≫ 

Vlasnik hotela na Kanarskim ostrvima nudi da se tamo odigra završnica španske lige

Zbog izolacije od ostalog dela Španije, Tenerife su možda i najsigurnije mesto za nastavak fudbala

  • 0
FK Barselona, FK Real Foto: Tanjug/AP

UEFA insistira da se po okončanju pandemije korona virusa na terenu završe takmičenja i dala je rok ligama do 30. jula, koji je spremna da produži i za još mesec dana.

U mnogim zemljama, posebno Italiji i Engleskoj, čuju se predlozi da se sezona poništi, mada recimo kod Italijana ima i mnogo uticajnih koji insistiraju na tome da Serija A dobije pobednika regularnim putem.

Španija za sada nema takvu inicijativu, ali planiraju da završe La ligu, samo još ne znaju kako. Međutim, jedan vlasnik hotelskih lanaca na Kanarskim ostrvima, tačnije sa Tenerifa se obratio direktno čelnicima Lige i predočio im ideju o završetku šampionata na Kanarskim ostrvima

Kao glavne prednosti istakao je veliku izolovanost od ostatka Španije, kao i sjajnu hotelsku infrastrukturu i veliku turističku posećenost.

Na taj način, predloženo je, dobilo bi se i sa strane sporta, ali i turizma, jer je kriza oko koronavirusa uticala i na sezonu hotelijera.

Klubovi bi bili veoma blizu, u kampovima poput onih na Svetskom prvenstvu. Videćemo kakav će biti odgovor rukovodstva španskog prvenstva.

Pogledajte strašne scene iz Španije koja je u epicentru korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA