≫ 

Ne pristajte na smanjenje plata: Poznati agent savetuje igrače Premijer lige da izdrže pritisak

Poznati nemački advokat Erkut Sogut savetuje sve svoje igrače da ne pristaju na smanjenje plata

  • 7
Liverpul, Arsenal Foto: Tanjug/AP

Agent Mesuta Ozila rekao je svojim igračima da ne prihvataju nikakvo smanjenje plata, jer sve oštriji ispadi iz pandemije korona virusa i dalje cepaju fudbal.

Dr Erkut Sogut, koji je pomogao u pregovoru Ozilovog unosnog ugovora u Arsenalu od 350.000 funti (398.000 evra) nedeljno, veruje da je odlaganje plata najbolje rešenje i da agenti moraju biti uključeni u razgovore.

Njegova intervencija dolazi usled pauze u Premijer ligi, dok se igrači odupiru predloženom smanjenju plata za 30 odsto.

Nemački advokat Sogut smatra da je ponuda za odlaganje plata, moguće čak na devet meseci, ključ za razbijanje ćorsokaka u koji su klubovi upali

U onlajn obraćanju o uticaju pandemije Covid-19 na igru, optuži je neke vlasnike da vode svoje klubove poput Plajestejšn igre. Ciljao je i na političare nakon što je zdravstveni sekretar Mat Henkok rekao da fudbaleri moraju da igraju svoju ulogu i daju novčane žrtve.

Mesut Ozil kuća u Londonu printscreen: YouTube/RafaStudios

- 'Ne bih preporučio pristanak na smanjenje danas jer ne znam sutra da li će se igrati liga, ako klubovi dobiju novac od sponzorstva.

- Premijer liga klubovi nisu u tako lošem položaju u kojem se pokazuju. Većina je profitabilna, mnogi imaju novčane rezerve. Klubovi su u problemima jer loše upravljaju svojim finansijama. Međutim, neke vlasnike nije briga da li će izgubiti 50 miliona ili 200 miliona funti. Sve se radi o prestižu. Oni samo žele da osvoje trofej.

- Klub za njih je igrački centar, poput igranja na Plejstejšnu. Žele pobediti, nije bitno kako - rekao je Sogut.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • asdf

    9. april 2020 | 11:22

    sram vas bilo,zbog vas agenata je fudbal postao biznis. Sve drzave treba da donesu zakone za maksimalne ugovore u svojim ligama,znaci drzava,a ne savezi! Nista vam ne bi falilo ni da zaradjujete "samo" milion godisnje umesto 10 miliona. Cuj igraci nece smanjenje plata 30 posto...sramota!

  • Fudbal

    9. april 2020 | 11:33

    Hvale se ogromnim transferima i jos vecim budzetima, ali cinjenica je da vecina danasnjih "velikih klubova" grca u dugovima prema bankama, izuzetak je Bajern. Ostali klubovi svi smanjuju plate i boje se bankrota kao da nisu igrali pet meseci pa i da covek shvati, a ne dvadeset dana. Kako je moguce da takvi klubovi nemaju neki "crni fond" iz kojeg bi izvukli pare u slucaju neke krize da mogu normalno da funkcionisu bar dva, tri meseca. Bitno je da oni hoce da organizuju nekakvu Super Ligu sampiona, a sad se pokazalo koliko je njihovo poslovanje na klimavim nogama i koliko su transferi danasnjice precenjeni.

  • Mane

    9. april 2020 | 11:37

    Vidi se koliko su napumpavali transfere plate i cene mnogo je to para a neki ne vrede toliko...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA