≫ 

Zbog Antića sam odbio da budem selektor Srbije: Poznati srpski trener otkrio malo poznatu stvar

Milovan Rajevac imao je priliku da preuzme "orlove" ali nije želeo posle odlaska svog prijatelja

  • 1
Milovan Rajevac Foto: Tanjug AP

Fudbalski trener Milovan Rajevac otkrio je malo poznat detalj da je imao poziv da preuzme fudbalsku selekciju Srbije, ali da je odbio zbog svog prijatelja  Radomira Antića.

Iskusni bivši selektor Gane, Alžira, trener Vojvodine i mnogih drugih timova ispričao je da se Antiće združio na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. gde je njegova Gana pobedila Srbiju sa 1:0.

U šoku sam, pogođen tužnom vešću kao i mnogi ljudi u Srbiji i širom Evrope. Mnogo mi je teško, brisao sam suze, slabo spavao, zaista me je zatekla vest da ga nema više među nama.

- Anta je iz mog kraja, bio je i ostao vodilja svima nama sa područja zlatiborskog regiona. Sećam se naših susreta dok je Zoran Milinković bio trener Vojvodine, uživali smo pored velikog Radomira. Pričali smo o fudbalu, družili se, voleo sam da pričam sa njim, slušao ga kao iskusnijeg - ispričao je Rajevac, a prenosi Žurnal.

Naišao je i Mondijal 2010. na jugu afričkog kontinenta.

- Svetsko prvenstvo bilo je kruna našeg prijateljstva. Sa Antom sam provodio dane i u Južnoj Africi, evo, prođe decenija. I ponovo druženja, razgovori, češće sam bio uz njega i reprzentaciju Srbije nego sa ljudima iz selekcije Gane.

Radomir Antić Foto: MN Press

- Ponuđeno mi je bilo da preuzmem Orlove, međutim, Antić je bio naš selektor, a plus i moj veliki drug. Za sva vremena! Odbio sam ponudu samo zbog njega. Mondijal nas je ujedinio još više. Dva Srbina na najvećem takmičenju, zar ima nešto lepše, pa još jedan protiv drugog na utakmici - rekao je Rajevac.

Video: Radomir Antić podučava klinca taktici u restoranu: To je fudbal, sine moj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    9. april 2020 | 15:46

    Sada je pravi cas da Fss dovede RAJEVCA . Utakmice se neigraju ko zna kada ce se igrati utakmica protiv norveske . Zato je sada idealan trenutak da se dovede Rajevac .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA